avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contract de pregatire a medierii - Invitatie parte
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contract de pregatire a medierii - Invitatie parte

Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. Ce se intampla daca partea invitata nu se prezinta la dedinta de informare?
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 06:42, 26 Martie 2013
Se redacteaza un proces-verbal in care se expune situatia neprezentarii partii adverse si puteti folosi procesul verbal in instanta ca dovada a incercarii dvs. de mediere
Conform Legii 192/2006,actualizata, dacă una dintre părţi:
-refuză, în scris, în mod explicit, medierea
-nu răspunde invitaţiei
-nu se prezintă de două ori la rând la datele fixate pentru semnarea contractului de mediere
medierea se consideră neacceptată.
In acest caz mediatorul va elibera un Proces Verbal in care va consemna situatia specifica a cazului,iar dvs. veti putea depune PV la instanta de judecata,dovedind astfel ca ati indeplinit obligatia de a va informa cu privire la avantajele medierii, in materiile precizate de art.60 indice 1 alin.1.
Trebuie sa tineti legatura cu mediatorul, care o sa va informeze daca cealalta parte accepta sau nu intalnitea pentru informate/mediere.
Daca apare un refuz, mediatorul o sa va dea un PV de informare si puteti deschide actiunea in justitie.
Cel invitat poate sa refuze explicit, sa nu se prezinte pur si simplu (in aceste doua situatii se elibereaza procesul-verbal despre care v-au vorbit colegii mei mai sus) sau sa solicite o reprogramare (cu conditia sa o faca in termenul precizat in invitatia transmisa de mediator si sa intruneasca si acordul celorlalti participanti la sesiunea de informare). In acest caz, se poate stabili o noua data.

Daca nu se va prezenta nici la data ulterior convenita, se va elibera procesul-verbal.

In general, daca nu raspunde in niciun fel invitatiei (unde are toate datele mediatorului spre a-l contacta si spre a confirma sau infirma prezenta), cel mai probabil nu va veni. Insa in lipsa unui raspuns explicit din care sa reiasa intentiile sale si daca mediatorul nu are posibilitatea obiectiva de a le verifica (telefonul celui invitat, eventual, desi un raspuns verbal nu ofera o garantie 100%), dumneavoastra va trebui sa va prezentati oricum in data si la ora fixata initial. In acest caz vi va elibera pe loc procesul-verbal.

Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Convocare pentru procedura de informare in mediere pati pati Buna ziua, Avand in vedere prevederile legii medierii, pt procedura de informare, daca cel invitat nu se prezinta dar avem confirmarea de primire cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)