Speta: In recurs, inaintea primului termen, intimatul petent depune prin judecatorul de serviciu o cerere pentru acordarea unui alt termen, pentru lipsa de aparare. Cererea este primita de judecatorul de serviciu, apare inregistrata in Ecris, insa este cusuta in alt dosar.
Recursul se solutioneaza, intimatul pierde procesul.
Este admisibila contestatia in anulare, pe motiv ca cererea pentru angajarea unui aparator nu a ajuns in fata instantei care a judecat recursul?
Va multumesc
Pai vecinului meu i-au dat termen, adica i-au admis cererea. Numai ca cererea mea a juns tot in dosarul lui. Insa, ce sa introduc contestatie in anulare, sau revizuire?
Ba eu va recomand sa faceti contestatie in anulare. Este adevarat ca eu lucresz cu si cred in principii. Calea de atac ati formulat-o intrucat aveati motive de critica a hotararii pronuntate. Printr-o "greseala materiala" o cerere ( nu conteaza ca e de amanare sau nu ) a fost depusa in alt dosar. Apreciez ca vi s-a incalcat un drept la proces echitabil, aparare,etc.
Eu am avut situatie in care prin contestatie in anulare admisa, instanta recunoaste ca s-au incalcat drepturile procesuale ale recurentului.
eu zic ca aveti sanse.
Repet, este doar o parare.Apreciez ca este vorba de o eroare materiala, greseala privind judecarea recursului cu consecinte grave pentru dvs. in calitate de recurent.
succes.
Av. Ileana Schwarz
Mii de multumiri.
Pentru ultimul raspuns.............. Eu am fost intimatul, am castigat la fond, dar s-a admis recursul Primariei si s-a respins plangerea mea contraventionala.
Inca o data, mii de multumiri tuturor