avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Microintreprindere neplatitoare TVA poate realiza ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Microintreprindere neplatitoare TVA poate realiza vanzari intracomunitare?

Buna ziua,

O microintreprindere(conform noului cod fiscat impozit 3% pe venit) inscrisa ca neplatitoare de TVA poate incasa bani pentru servicii de IT catre o firma din spatiul intra comunitar fara a:

1. a se inscrie in Registrul operatorilor intra-comunitari?
2. sa devina platitoare de TVA?
3. daca cele 2 de mai sus nu sunt obligatorii exista un prag minim(35000 euro/an) cand cele doua devin obligatorii.

Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: bogdan2783 , utilizator 15:53, 8 Martie 2013
1. Este obligatorie inscrierea in ROi
2. Nu este obligatoriu sa deveniti platitor de TVA pentru a fi inscris in ROI
Multumesc foarte mult de raspunsul rapid.

M-ati putea trimite si la o lege/articol/caz particular care stipuleaza aceasta situatie?

M-am tot uitat pe internet si am intrebat diversi oameni avizati si desi toti par destul de profesionisti parerile sunt impartite. De exemplu din cate inteleg din acest articol ar cam fi obligatorii ambele de mai sus

www.avocatnet.ro/content/for...

iar din acesta niciuna

[ link extern ] /

Si oamenii din domeniu pe care i-am intrebat au pareri care nu corespund.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)
Achizitie din uk ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Am in aceasta luna (octombrie) achizitie de bunuri intangibile (licenta IT) din Marea Britanie (UK) . Invoice facut in EU fara TVA . Licenta se descarca direct ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva, prestare servicii in spatiul comunitar. ionutr81 ionutr81 Buna ziua, Sa va explic situatia. Un prieten are o firma in UK- taxi- neplatitoare de TVA. Deoarece sa apropiat de pragul la care trece automat la platitor ... (vezi toată discuția)