avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dreptul de petitionare. Modalitatea de transmitere a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dreptul de petitionare. Modalitatea de transmitere a petitiei si termenul de raspuns

Buna, va rog sa-mi spuneti care este termenul in care o institutie publica respectiv primarie, este obligata prin lege sa raspunda la o petitie, sesizare, trimisa prin email,si care este legea care obliga la asta. Daca este !
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 11:30, 9 Martie 2013
Ordonanta Guvernului 27/2002. Termenul e de 30 de zile, putand fi prelungit inca 15 zile daca solutionarea petitiei necesita cercetari amanuntite.
OG nr.27/2002:
Art.8
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
....

art.9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,a depus cineva plângere la onjn ? cam în timp se ... Mariiii1594 Mariiii1594 Buna ziua ,a depus cineva plângere la ONJN ? Cam în timp se solutioneaza un caz? (vezi toată discuția)
Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)
Timpul de raspuns HUBARDONI HUBARDONI Am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Finante. Au primit-o in 31 martie. In cat timp trebuie sa primesc raspuns? (vezi toată discuția)