avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de T.V.A.

Buna ziua!
O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit neplatitoare de TVA din UE. In situatia in care II ramane platitoare de tva, trebuie sa factureze cu tva, deci pretul va fi mai mare, corect?
Daca solicita scoaterea din evidenta tva, pentru emiterea facturii catre organizatia din UE, atata vreme cat aceasta nu e platitoare de tva, este necesara inscrierea in ROI?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BstZsolt , utilizator 21:26, 3 Iulie 2013
Sunt si eu in situatie asemanatoare. ONG, neplatitor de TVA(CUI fara ro-doar cifre) si neinregistrat in ROI. Am prestat servicii in Romania si am taiat factura care urmeaza sa fie platit prin op. Beneficiarul este din UE. Trebuie sa ma inregistrez la ROI? eu prestez servicii in Romania si nui tot una cine este cumparatotul? Facturez oricum fara TVA.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
BstZsolt, utilizator
@t.simona: Chiar daca Directiva e aplicabila in general tututor statelor membre, exista tari care nu obliga persoanele impozabile sa se inregistreze cu cod de TVA atunci cand primesc servicii impozabile in tara lor - echivalentul lui 153/1 din codul fiscal romanesc (ex: Letonia si Slovacia...or mai fi si altele). Mai mult decat atat, persoana impozabila din Romania care presteaza servicii taxabile la beneficiar, poate presta aceste servicii si daca beneficiarul nu ii comunica un cod valid de TVA. Va emita facturile cu 24% si e problema beneficiarului ce face in tara sa.
@Schumiholic: sa va scoateti din platitor de tva nu este o optiune pentru dvs.
@BstZsolt: depinde de ce servicii prestati si unde este considerat locul prestarii. Vedeti mai intai unde va incadrati la art. 133 CF si reveniti. Expresia "servicii in Romania" este relativa...
am facut un contract de prestari servicii unde beneficiarul este din UE si noi ONG avem sediul social in Timis iar munca prestata este un tabel(baza de data) cu legumicultori bio din romania. in art. 133 CF nu stiu unde ne incadram.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva pmeli pmeli O firma neplatitoare de TVA factureaza servicii legate de bunuri din Romania (supraveghere pe santier). Serviciile se incadreaza la exceptii art. 133 alin ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare serena82 serena82 O PFA la norma de venit din RO, neplatitoare de TVA poate sa factureze catre o firma din UE servicii informatice? Daca da, ar trebui pentru asta sa se inscrie ... (vezi toată discuția)