avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

care este perioada maxima de angajare pentru acomodare si ce implica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 9 Martie 2013
Nu exista asa ceva reglementat intr-un anumit act .... Codul Muncii prevede posibilitatea inserarii in c.i.m. a unei perioade de probe , si anume:
Pentru c.i.m. pe durata nedeterminata:
art.31

(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
...

Pentru c.i.m. pe durata determinata:
art.85

Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in c.i.m. perioada de proba rolex rolex In formularul C.I.M. esxista o rubrica privitoare la perioada de proba. In cazul angajarii unei persoane ca menajera[b] care este perioada maxima ce poate fi ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Somaj ioanaiux ioanaiux Buna ziua, Ma aflu in preaviz pana in 8 martie din cauza ca firma a intrat in insolventa, am vechime de 3 ani la locul de munca si din data de 9 martie ar ... (vezi toată discuția)