Cziffra_virgil a scris:
Actiunea paulinana sau revocatorie sanctioneaza actele prin care debitorul isi creaza in mod
fraudulos o stare de insolvabilitate.Din cite inteleg, nu ati facut nici un act privitor la aceasta a doua casa astfel incat in prezent nu exista obiectul unei asemenea ipotetice actiuni.Mai mult de atat este bine sa precizati daca aceasta a doua casa a fost construita dupa decesul mamei vitrege nefacand obiect a partajului succesoral.Pe de alta parte, fiind in apel cauza de partaj, dupa cum ati aratat, apelul avand un caracter devolutiv, puteti repune in discutie modalitatea de partaj, anume cui sa i se atrubuie imobilul si cine sa plateasca sulta, respectiv, se poate actualiza valoarea masei succesorale, a loturilor partilor si a sultei.
multimesc de raspuns,
casa a doua care imi va fi donata sau vanduta mie a fost construita la 6 ani dupa decesul mamei vitrege.
casa initiala, aia in litigiu, tata a primit sentinta de a primi casa si sa le plateasca sulta lor. Ei, "binevoitori" bineinteles au facut apel iarasi. In fine, ipotetic vorbind, daca iarasi tata va primi casa (asa cum cred ca se va intampla) si nu va avea bani imediat sa le platesca, banuiesc ca ei vor incerca sa il execute, adica sa vanda casa in litigiu la licitatie dupa care daca nu vor scoate suma totala vor incerca sa vina dupa casa noua, care imi va fi deja pe numele meu, aici au citit eu de actiune paulina. Bine, dupa cate am vazut sant criterii destul de stricte in care aceasta actiune se poate aplica, deci in realitate este mai greu.
Cam aici incerc sa imi dau seama care sant scenariile care sar putea derula, eu sa sper la bine si sa ma astept la cei mai rau. Din pacate, este prea multa nedreptate pe lumea asta.