avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG cu activitatea turism
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG cu activitatea turism

Exista vreo conditie pentru a deschide un ONG cu obiect de activitate turism? Stiu ca pentru a infiinta o agentie de turism exista niste conditii (brevet de turism, conditii de sediu etc). Se aplica aceleasi conditii si daca deschizi ONG?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Chrisstynn , utilizator 17:12, 11 Martie 2013
Conditiile le gasiti in OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile. In acest sens, se arata ca persoanele fizice sau persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interes comunitar, ori, dupa caz, in intersul lor personal nepatrimonial, pot constitui asociatii sau fundatii. A nu se face confuzie cu o societate comerciala care se infiinteaza dupa alte reguli, scopul acestora fiind patrimonial.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
ContSters22713, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie vs. fundatie ai.ciprian ai.ciprian Imi cer scuze daca este deschis deja un topic asemanator, dar eu nu am gasit, asa ca va rog sa ma indrumati cu un link. Daca nu, iata intrebarea (sau ... (vezi toată discuția)
Se poate infiinta o asociatie culturala cu un singur membru? asociat unic? iacobdragomir iacobdragomir Stiu ca este un nonsen, dar un prieten a depus la judecatorie actele pentru a infiinta o asociatie culturala cu un singur membru. Stie cineva ceva? (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii/fundatii marxxl marxxl Vreau alaturi de cativa prieteni sa constituim o organizatie prin care sa invatam copii sa cante la intrument, vocal, teatru, practic cursuri de arta. Sub ce ... (vezi toată discuția)