avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit rezerva din reevaluare (capitalizata) o trec la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

rezerva din reevaluare (capitalizata) o trec la ...

De-a lungul timpului, au fost mai multe tratamente fiscale, aferente amortizarii din reevaluare, periodic au alternat situatiile cand amortizarea din reevaluare fie a fost deductibila, fie nedeductibila, in ultimii 5 ani s-au succedat 3 situatii de acest fel, va recomandam aprofundarea cu elemente concrete, cand s-au constituit aceste rezerve din reevaluare, ce suma se preteaza impozitarii. (ghid)

.......ca sa stabilim metoda, eu am optat pentru:
Restul reevaluarii imi ramane in conturile analitice de 105. Le voi trece in 1065 numai in cazul instrainarii imobilului

Capitalizarea surplusului din reevaluare = valoarea amortizarii dupa reevaluare – valoarea amortizarii inainte de reevaluare
La ce rand trec rezerva capitalizata in D101?!
As fi scazut din amortizarea contabila partea capitalizata....dar mi-e teama ca trebuie sa o trec la \"de natura veniturilor\".....Nu stiu!


La ce rand sa o trec....(rezultatul este acelasi)

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 01:11, 11 Martie 2013
Capitalizarea rezervei inseamna tocmai trecerea ei in 1065, operatiune pe care inteleg din text, nu ati facut-o.
Cred ca cel mai bine este sa completati suma capitalizata ca asimilata veniturilor, la randul 11.2.(prin excludere), intrucat 11.1 se refera la venituri asimilate pentru entitati ce aplica standarde internationale, iar 11.3 la venituri asimilate din reducerea sau anularea filtrelor prudentiale.
Am inregistrat capitalizarea rezervei....tocmai de aceea intreb....
Am inregistrat numai partea nedeductibila...In cazul instrainarii, o sa vin si cu restul contului 105 (analitic x)
O sa o trec la randul 11.2....la rd 11.1 inteleg ca se trec provizioanele....

multumesc mult

Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare imobilizare amortizata complet Herra_ Herra_ Reevaluari la 31.12.2011 Am un caz mai special. 1. O constructie [u]amortizata complet[/u], V.Intrare 6860.28, reevaluata la 4794 lei. Ce fac cu ... (vezi toată discuția)
Reevaluare decembrie 2013 asmotortrade asmotortrade Buna ziua! In dec. 2013 am efectuat reevaluare cladirii. Pana in ianuarie 2013 faceam lunar 105-1065 cu diferenta dintre valoarea vechii amortizari si val noii ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire tamascamelia tamascamelia Buna ziua, sunt noua pe forum si as dori sa va intreb cum se inregistreaza o reevaluare de cladire, pornind de la urmatoarele date: valoare vsche cladire ... (vezi toată discuția)