avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Afacere Romania - Olanda
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Afacere Romania - Olanda

Am o firma in Olanda si doresc sa comercializez produse in Romania.
Initial m-am gandit sa comercializez produsele pe internet dar am observat ca activitatea se desfasura destul de lent asa ca m-am decis sa vin in Romania si sa umblu din magazin in magazin sa-mi plasez produsele.

Si acum intrebarile;
Trebuie sa inchei vreun contract cu agentii economici carora le vand produsele?
Trebuie sa-mi deschid firma si in Romania pentru a-mi comercializa produsele?
In cazul in care nu trebuie sa-mi fac firma in Romania trebuie sa platesc taxe si in Romania?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:30, 12 Martie 2013
1. Da, obligatia e a celor din Romania sa vi-l ceara. Daca ei nu vor, sa fie sanatosi.
2. Nu trebuie neaparat, dar trebuie sa le ziceti magazinelor ca veti factura din extern ( Sunt anumite implicatii de TVA, de inregistrare in ROi daca depasiti o anumita suma)
3. Nu. Platiti taxe unde aveti sediul. Puteti sa va desemnati reprezentant fiscal in Romania pt aceste operatiuni ( se va tine doar decontul de TVA in romania, restul ramane in Olanda - impozit pe profit sau venit..)

Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Vlajoaga Robert PFA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)