avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizatie constructie balcon expirata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizatie constructie balcon expirata

As dori si eu o lamurire a urmatoarei situatii: Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu un balcon fara acte. Au urmat toate procedurile si au obtinut autorizatia de construire - intrare in legalitate balcon (mentionez ca au platit si la inspectoratul de constructii o taxa ptr receptia finalizarii lucrarii) in aprilie 2011,dar nu au reconstruit balconul dupa proiect din lipsa de bani. Imediat dupa obtinerea acestei autorizatii ne-au facut noua acte de vanzare-cumparare pe acest apartament plus balcon, si am preluat contractul de inchiriere a acestuia, dar nici noi nu am avut bani sa-l facem (practic trebuie daramat tot si construit cu fundatie conform proiectului). Acea autorizatie este expirata , dar noi am dori sa reconstruim acest balcon in primavara , dar as vrea sa stiu daca merge prelungita acea autorizatie sau pot face lucrarile oricum, (mentionez ca ptr a ajunge cu actele la sfarsit am cheltuit si multi bani care erau alocati constructiei). Multumesc
Cel mai recent răspuns: scarllet4you , utilizator 21:17, 31 Martie 2013
Va trebui sa solicitati emiterea unei noi autorizatii in temeiul L 50/1991 republicata...

Autoritatea emitentă a autorizaţiei de construire stabileşte o perioadă de valabilitate de cel mult 12 luni de la data emiterii, interval în care solicitantul este obligat să înceapă lucrările. În această situaţie, valabilitatea autorizaţiei se extinde pe toată durata de execuţie a lucrărilor prevăzute prin autorizaţie, în conformitate cu proiectul tehnic.

Neînceperea lucrărilor ori nefinalizarea acestora în termenele stabilite conduce la pierderea valabilităţii autorizaţiei, fiind necesară emiterea unei noi autorizaţii de construire. În situaţia în care caracteristicile nu se schimbă faţă de autorizaţia iniţială, se va putea emite o nouă autorizaţie de construire, fără a fi necesar un nou certificat de urbanism.
Prin excepţie de la prevederile anterioare, în cazul justificat în care lucrările de construcţii nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autorităţii emitente prelungirea valabilităţii autorizaţiei cu cel puţin 15 zile înaintea expirării acesteia. Prelungirea valabilităţii autorizaţiei se poate acorda o singură dată şi pentru o perioadă nu mai mare de 12 luni."

Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
multumesc ptr raspuns, totusi mai am unele nelamuriri : autorizatia este pe numele parintilor sotilor, acum apartamentul este pe numele nostru, ni se poate emite o noua autorizatie avand in vedere ca nu schimbam caracteristicile fata de autorizatia initiala pe numele nostru?
si daca la momentul initial noi am inceput cat de cat lucrarile in regie proprie (deci nu prea am cum sa le demonstrez) si le-am lasat asa din lipsa banilor, putem continua lucrarile sau nu?
in cazul in care suntem reclamati si vine vreun control, ce ne pot face ?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
scarllet4you, utilizator
Ideea este ca ,inainte de a continua lucrarile deja incepute ,sa obtineti autorizatia de construire.Numai dobandirea autorizatiei si efectuarea lucrarilor in conditii de legalitate va poate apara in fata unui eventual control.Cu atat mai mult se impune obtinerea unei noi autorizatii, intrucat dv sunteti titiularul dreptului d e proprietate asupra apartamentului, in urma cumpararii, in timp ce in autorizatia expirata,figura numele vanzatorilor, ca fosti proprietari
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
As mai dori sa stiu ce autoritate (doar cei de la primarie?) poate de drept sa efectueze un control, in cazul in care o sa fiu reclamata, si ce masuri pot lua ei in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul la care poti ridica o autorizatie de constructie? flmanciu flmanciu In luna februarie a acestui an (2010) am depus dosarele cu toate formalitatile necesare, in vederea obtinerii unei autorizatii de constructie. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Constructie casa danabode danabode am o autorizatie de casa obtinuta in noiembrie 2011,as vrea sa stiu ce se intampla daca nu INCEP sa construiesc intr-un an de zile de la primirea autorizariei. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie giagi giagi Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce anume trebuie sa fac. In septembrie expira autorizatia de constructie(a mai fost prelungita o data). Tin sa mentionez : ... (vezi toată discuția)