avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ANULARE CONTRACT COMODAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ANULARE CONTRACT COMODAT

Vreau sa-mi vand actiunile firmei, sediul firmei are contract de comodat- termen nelimitat la adresa mea. Cei care cesioneaza m-au rugat sa las sediul inca o luna pana gasesc alt sediu. Ce sa fac ,cum pot pe urma sa anulez contractul de comodat ???Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Hussain Georgeta , Consilier juridic 18:40, 3 Noiembrie 2011
Dacai ai fi citit cu atentie ceea ce am scris ai fi observat ca am vorbit despre opozabilitatea MODIFICARII nu de opozabilitate CONTRACTULUI. Exista o diferenta chiar daca tu nu ai sesizat-o. Dar te iert :)
Daca nu depui modificarea la ORC, fata de terti este opozabill sediul din registrele ORC - lui chiar daca ai deja un contract, sau un act prin care s-a mutat sediul societatii.
Si ce legatura are asta cu speta noastra? Pe om il intereseaza sa poata denunta contractul de comodat. Firma sa nu aiba un titlu prin care poate solicita folisinta imobilului. Despre asta vorbim.
Tu ai venit cu discutia privind opozabilitatea...
Iar legatura este ca in cazul in care modificarea de sediu nu se actualizeaza la ORC toate comunicarile oficiale de ex citatii, somatii, controale care au legatura cu firma vor incepe la sediul firmei, conform registrului ORC. Si pana la urma pe plan practic asta ar fi cel mai mare deranj
Cu denuntarea am explicat-o cu totii, trebuie inclusa o clauza in acest sens, fie de denuntare unilaterala fie contractul sa fie incheiat sub termen. Dar intervenirea denuntarii sau implinirea termenului trebuie adusa la cunostinta ORC-lui pentru a evita problemele enuntate mai sus.
Am si eu o nelamurire in legatura cu dovada sediului social.
Cum pot anula un contract de comodat facut pe apartamentul meu, inainte ca eu sa devin proprietar?Am depus dosarul la ONRC si am descoperit ca in apartament la mine isi mai are sediul social o firma. .Doua firme nu pot avea acelasi sediu social.Tipul nu e de gasit iar cei de la ONRC nu imi dau informatii prea pretioase.Ma ocup singura de infiintarea firmei.Mersi mult de tot.Sper sa ma lamuriti!
gogolakc a scris:

Tu ai venit cu discutia privind opozabilitatea...
Iar legatura este ca in cazul in care modificarea de sediu nu se actualizeaza la ORC toate comunicarile oficiale de ex citatii, somatii, controale care au legatura cu firma vor incepe la sediul firmei, conform registrului ORC. Si pana la urma pe plan practic asta ar fi cel mai mare deranj
Cu denuntarea am explicat-o cu totii, trebuie inclusa o clauza in acest sens, fie de denuntare unilaterala fie contractul sa fie incheiat sub termen. Dar intervenirea denuntarii sau implinirea termenului trebuie adusa la cunostinta ORC-lui pentru a evita problemele enuntate mai sus.

Domnule avocat. Nu sunteti in piata, si nu suntem prieteni. Va rog sa folositi persoana a II-a plural ca va adresati mie, asa cum o folosesc si eu fata de dumneavoastra. Multumesc! In alta ordine de idei, nu credeti ca noul asociat unic va dori sa primeasca toate acele comuicari? Este logic ca el va face toate demersurile la ONRC. In plus el nu are sediu, iar legea 31 spune ca asta e motiv de dizolvare. Practic problema pe care o sugerati este inexistenta, ea se va rezolva cu siguranta.

Alte discuții în legătură

Radierea sediului unei firme pe cale neamiabila axinte axinte Care ar fi metoda cea mai convenabila(usoara, rapida, mai putin costisitoare) pentru radierea sediului unei firme de pe adresa unei garsoniere pe care o detin ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere poate inlocui declaratia de acord? alina240 alina240 Bunaziua, In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor la registrul comertului cu intarziere suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru prelungirea valabilitatii sediului social, daca se depun actele cu intarziere fata de data incheierii actului aditional este vreo ... (vezi toată discuția)