avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anularea inregistrarii in scopuri de TVA vs Registrul ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA vs Registrul operatorilor intracomunitari

Am o societate austriaca inregistrata in scopuri de TVA prin reprezentant fiscal pe teritoriul Romaniei. Deoarece timp de 6 luni nu a desfasurat activitate, respectiv D300 cu zero, am primit decizia de anulare a inregisitrarii in scopuri de TVA, precum si radierea din Registrul Operatorilor Intracomunitari. Am inteles cum pot sa reactivez inregistrarea in scopuri de TVA (in maxim 180 zile de la primirea deciziei de anulare, prin formularul 099) dar cu ROC ce fac? Aceeasi procedura ca la inregistrare? Sau o data cu reactivarea inregistrarii in scopuri de TVA, se reactiveaza si inregistrarea in ROC?.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:25, 12 August 2014
Cod fiscal:

ART. 158^2 Registrul operatorilor intracomunitari

(2) La data solicitării înregistrării în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1 persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile vor solicita organului fiscal competent şi înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, de natura celor prevăzute la alin. (1).

(3) Persoanele înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 şi 153^1 vor solicita înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la alin. (1), înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.
....
(10) Organul fiscal competent va radia din oficiu din Registrul operatorilor intracomunitari:

a) persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat din oficiu de organele fiscale competente potrivit prevederilor art. 153 alin. (9);

.....

(12) Persoanele radiate din Registrul operatorilor intracomunitari conform alin. (9) şi (10) pot solicita reînscrierea în acest registru după înlăturarea cauzelor care au determinat radierea, dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, de natura celor prevăzute la alin. (1). Reînscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari se efectuează de către organele fiscale în condiţiile prevăzute de prezentul articol. De asemenea pot solicita înregistrarea în Registrul operatorilor intracomunitari persoanele prevăzute la alin. (8) lit. a), dacă la data solicitării sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1, precum şi persoanele prevăzute la alin. (8) lit. b), după înlăturarea cauzelor pentru care persoanele respective nu au fost eligibile pentru înscrierea în registru.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din oficiu din roi marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma inreg in ROI in anul 2012 /luna aprilie ,si care nu efectueaza in cursul anului 2012 nici o achizitie /livrare intracomunitara este corect ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari ncris78 ncris78 O firma de transport marfa, care efectueaza transport marfa din Romania catre tarile UE si din tarile UE catre Romania, trebuie sa se inscrie in registrul ... (vezi toată discuția)