avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenia romana - dobandirea in urma casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenia romana - dobandirea in urma casatoriei

la casatoria dintre o cetateana romana si un cetatean albanez,in cat timp acesta din urma primeste cetatenia romana?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 14:56, 15 Martie 2013
Dupa 5 ani de sedere in tara
Legea 21/1991
ART. 8
(1) Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă îndeplineşte următoarele condiţii:
a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;

Buna
Nu are sens sa deschid un alt topic intrucat intrebarea mea este similara:
1. Prin casatorie cu cetatean roman, cel care s-a casatorit cu cetateanul roman ce drepturi dobandeste? Ma intereseaza baza legala.
2. In cazul casatoriei mai sus descrise, persoana are drept de sedere in Romania? Daca da, ma intereseaza baza legala.

Multumesc anticipat
Voi raspunde in numeratate inversa:
2. Da,ca membru de familie al unui cetatean roman in baza permisului de sedere pe termen lung (rezidenta permanenta).
1.Titularul unui drept de sedere pe termen lung in Romania beneficiaza de toate drepturile,
cu exceptia a dreptului de vot, ca si cetatenii romani.
Baza legala OUG 194/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.
Casnicia atrage dupa sine in mod obligatoriu acordarea vizei de sedere?
Ma intereseaza norma care prevede acest lucru.

Multumesc
Nu.

Interventie moderator
Nu mai postati va rog intrebarile dvs. in topicuri deschise de altcineva, oricat de asemanatoare vi s-ar parea problemele, pct. 3.1. (a treia liniuta) din Regulament interzice acest lucru:

daca ai cautat si nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, deschide un topic nou - nu posta intr-unul deschis de altcineva, intrebarea ta va fi stearsa pentru ca nu are legatura cu ce intrebarea initiatorului subiectului.

Alte discuții în legătură

Buna seara - pasaport romanesc pentru un cetatean albanez eluca eluca Am nevoie de un raspuns, cum poate sa obtina un pasaport romanesc, un cetatean albanez, fara a se casatori cu o romanca?:) va multumesc pt raspuns! (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean tunisian nicole4370 nicole4370 as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana ellengregory ellengregory Buna ziua! Am o intrebare: \\"Daca un cetatean din Republica Moldova care nu are si cetatenie romana, doreste sa se casatoreasca cu un cetatean roman in ... (vezi toată discuția)