avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean tunisian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean tunisian

as vrea sa stiu ce acte ii trebuiesc atat lui ca tunisian cat si mie ca romanca, avand in considerare ca va avea loc casatoria in Romania. in cat timp poate obtine el viza de iesire in europa dupa casatorie, avand in considerare ca eu lucrez in Franta si trebuie sa revin.
Cel mai recent răspuns: CristeaIonut93 , utilizator 15:10, 8 August 2023
Fara pretentia de a epuiza subiectul, pentru casatoria cu domnul din Tunisia sunt necesare urmatoarele acte : pentru el - pasaport, certificat de nastere original si traducere legalizata, certificat eliberat de Ambasada potrivit cu care se poate casatori, declaratie notariala din care sa rezulte ca se poate casatori si ca indeplineste conditiile necesare, certificat prenuptial, declaratie de casatorie.
Pentru dvs : carte de identitate si certificat de nastere, certificat prenuptial, declaratie de casatorie. In plus va mai trebuie un interpret pentru situatia in care domnul nu cunoaste limba romana si dovada achitarii unei taxe.
Daca vre-unul dintre dvs este divortat sau vaduv la acte se ataseaza si hotararea de divort sau certificatul de deces.

Cetateanul tunisian vine in Romania la invitatia dvs adresata Oficiului Roman pentru Imigrari.
Nu mai exista viza de iesire din Romania.
Pentru a se deplasa in Franta cetateanul tunisian va trebui sa se adreseze autoritatilor franceze.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
ContSters276253, utilizator
Detalii despre procedura invitatiei si obtinerea vizei de scurta sedere aveti aici (vedeti ca sunt link-uri in text unde veti gasi lista actelor / documentelor necesare):
[ link extern ]
Actele lui vor trebui supralegalizate, procedura a fost explicata foarte clar aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Doar pe baza vizei de intrare in Romania nu poate sta pe teritoriul altui stat membru - asta vi s-a scris si mai sus. Ca sa poata circula in Europa la fel ca dvs., dupa ce va casatoriti va trebui sa solicite permis de sedere ca membru de familie al unui cetatean roman.
Buna sunt casatorita cu cetatean tunisin de 7 ani in Italia.Vroiam sa stiu daca el are dreptul la cetadinanza romana, cum trebuie sa fac, o trebuie sa aiba residenza in Romania.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Roxysana, utilizator
Bună ziua,

Nu poate cere cetățenia română pentru că nu a trăit neîntrerupt în România minim 5 ani.

(1) Cetățenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin, dacă îndeplinește următoarele condiții:
a) s-a născut și domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deși nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condițiile legii pe teritoriul statului român de cel puțin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit și conviețuiește cu un cetățean român, de cel puțin 5 ani de la data căsătoriei;
Buna ziua
Am și eu o întrebare urmez sa mă căsătoresc cu prietena mea care este din Tunisia și urmează sa ne căsătorim in Octombrie in Tunisia și a-și dori sa știu ce acte îmi trebuie și de unde le pot obține
Am înțeles ca îmi trebuie un certificat care trebuie sa îl iau de la ambasadă din România unde trebuie mers mai exact la ambasada sa obțin acel certificat.
Dacă mă puteți ajuta cu o adresa sau un număr de contact sa pot face o programare.
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt casatoria cu un cetatean tunisian magdablonda magdablonda Asi dori sa stiu forma cea mai simpla prin care ma pot casatori cu un cetatean tunisian,ce acte sint necesare pt casatoria in tunisia,sau in romania care este ... (vezi toată discuția)