avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... SPAM
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

SPAM

Cum pot scapa de o firma care imi tot trimite mesaje,desi eu m-am dezabonat de 2 ori.Vazand ca nu se intampla nimic,a 2 -a oara ,am facut un print screen,sa am dovada dezabonarii.Ei sunt ticalosi,pot spune cu tupeu ca n-am facut-o.Dar acum am fost prevazator si mi-am luat masuri.
Vreau sa fie amendati,sau sa-mi ofere despagubiri.Sunt sigur ca ei merg pe ideea ca,romanii se tem sa se judece cu o firma puternica,dar se insala.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:57, 3 Aprilie 2015
Tocmai pentru ca solicitand dezabonarea, ati confirmat ca este o adresa de mail valida/utilizata, astfel ca probabil a intrat deja intr-o baza de date care va fi vanduta altor spammeri
1.Daca mai primiti mail-uri de la respectiva firma dati Forward catre adresa abuse a acelui domeniu. Exemplu: abuse@numele de domeniu.ro (com,eu,org,etc). Demersul dvs. va fi tratat ca atare si spamul va inceta.
2. Blocati sender-ul in mail.
3. In cazul in care va nemultumesc variantele de mai sus, solicitati consultanta unui avocat, pentru a afla care sunt sansele de a obtine daune in instanta.
Daune pentru spam... am auzit-o si p-asta!
Pari sa le stii pe toate tgeorgescu....Citeste aici :

[ link extern ] /

in tari civilizate se plateste pentru spamm.....
Puteai sa vii cu un raspuns la intrebare daca erai atat de cunoscator...Dar in tara asta ,toata lumea le stie pe toate...

@@@
Sanctiunea 1. Astfel, daca luam in calcul Legea nr. 365 din 2002, incalcarea prevederilor art. 6 (cel referitor la comunicarile comerciale) constituie contraventie, daca nu este savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 50.000.
Sanctiunea 2. Daca ne raportam la prevederile Legii nr. 506 din 2004, nerespectarea prevederilor art. 12 (cel referitor la comunicarile comerciale nesolicitate) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000lei la 100.000 lei, iar pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri de peste 5.000.000 lei cu amenda in cuantum de pana la 2% din cifra de afaceri.
@@@

Autorul articolului de unde m-am informat,mi-a spus ca in acest moment spamerii isi fac de cap,nu se aplica,acele legi nu mai sunt actuale sau sant abrogate.....sfatul lui a fost sa intreb pe un site de specilalitate.....

Multumit cunoscatorule???
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
Tinu21, utilizator
Intamplator ma""pricep"" binisor la Internet marketing....Stiu si cred ca,oricine are o mica idee de internet, stie,adresele de email se vand in pachete de 1,000,10,000 etc.Vreau chestia cu penalizarea,pentru ca doar platind se vor linisti,vor inceta...
Daca primeam cate un RON pentru fiecare mesaj de spam primit, puteam trai numai din primit spam.

E adevarat ca au fost aplicate si pedepse cu inchisoarea pentru trimis spam, dar nu in Romania. In Romania ar fi posibil asa ceva doar daca un mare provider de internet pune la treaba o echipa de experti IT si avocati, altfel motivatia autoritatilor de a urmari penal aceasta treaba nu e foarte mare, cat despre daune in civil ar trebui sa demonstrati ca vi s-au produs pagube financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicitate nesolicitata - cum scap de ea? darian72 darian72 Primesc zilnic zeci de mesaje publicitare pe adresa de email. As dori sa nu mai primesc aceste mesaje. Daca ma inregistrez intr-un registru gen \\\\" no call ... (vezi toată discuția)
Spam si site-uri cu continut pornografic dobitoku dobitoku De vreo luna de zile primim, eu si cativa cunoscuti, niste porcarii de spam-uri din Romania. Stiu sursa (Craiova), stiu pe unde vine (k.ro), stiu cine trimite ... (vezi toată discuția)
Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer BaStan BaStan Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de ... (vezi toată discuția)