AsociatiaNr1 a scris:
Parerea mea (si subliniez parerea mea) este ca unii utilizatori de pe acest forum detin functiile mai sus enumerate si trag cu dintii de aceste asociatii, pentru ca de acolo isi iau salariile sau indemnizatiile. Parerea mea este ca daca aceste asociatii s-ar desfiinta ei n-ar mai avea unde sa lucreze si n-ar mai castiga. De aceea apara cu acesta indarjire aceste asociatii. Si o mai repet. Sunt si eu de acord cu ele, dar nu sunt pentru noi oamenii. Animalele au gasit o modalitate de a supravietui impreuna (uitati-va la albine care se si sacrifica pentru binele comun) noi insa n-am reusit si nu cred ca vom reusi.
Da, unii tin la buna administrarea a asociatiilor din care fac parte, la gestionare corecta a asociatiilor pe care le conduc. Si este firesc pentru ca in aceste asociatii traiesc si vor sa aiba utilitati, sa traiasca intr-un bloc bine ingrijit... Unii fac aceste activitati contra cost, altii gratuit dupa vointa lor si a vecinilor. Asa ca orice om apreciat de vecini poate lucra gratuit pentru asociatie si sunt multi care fac acest lucru. Nu o fac pentru a fi platiti, asa cum credeti. Muncesc gratuit iar daca s-ar desfiinta asociatia si nu ar mai trebui sa lucreze gratuit, nu ar avea nimic de pierdut din acest punct de vedere.
Iar animalele de care amintiti, supravetuiesc tocmai pentru ca se organizeaza, se asociaza, se ajuta... Albinele sunt organizate, au o disciplina aproape militara, o organigrama mult peste cea a unei asociatii de proprietari. De aceea reusesc. Sunt bine organizate. Daca ar lipsi buna organizare ar ajunge ca asociatia de care sunteti dumneavoastra aici nemultumit.
Solutia nu este desfiintarea, dezorganizarea ci dimpotriva, o mai buna organizare a celor care locuesc pe scara, in bloc, in cartier, in oras...