Buna ziua !
Am si eu o problema cu Enelul ... am primit anul trecut o factura de 8.277,88 ron reprezentand contravaloarea a 19.183 kw care reprezinta regularizare pentru perioada 02.03.2012 -27.06.2012 , o suma enorma si un consum pe care un apartament cu doua camere nu prea are cum sa-l realizeze.Am solicitat verificarea metrologica a contoarului , care a durat ... pana s-au deplasat sa ridice contoarul undeva in noiembrie si apoi pana am primit raspunsul, acum in martie .Raspunsul este ca acest contoar este admis , concluzia LOR ca trebuie sa platesc ( binenteles ca nu vor sa recunoasca greseala si de ce sa nu-mi ia banii, la urma urmei daca ma supar unde sa ma duc ? nu exista alt furnizor) .
Intrebarea mea este daca pot contesta expertiza metrologica , care are o data, banuiesc eu ca este cea de primire a contoarului 23.10.2012 , in partea de jos are o rubrica unde ar trebui sa se specifice data si ora la care a fost facuta verificarea, dar nu este completat acolo.
Intrebarile mele ar fi :
- pot sa contest aceasta expertiza ? Pot cere o alta expertiza la un alt laborator ?
-cum se formuleaza contestatia si unde ?
- exista cineva sa cunoasca exact formalitatile ce trebuiesc indeplinite ? pot invoca faptul ca formularul de verificare nu este completat corespunzator si sa solicit anularea acestuia ?
-Si intrebarea de 100 de puncte , daca eu contest expertiza si factura etc , poate enelul sa-mi intrerupa furnizarea energiei electrice ? Sa foloseasca asta ca un mod de constrangere din partea lor daca nu mai exista alta posibilitate pt mine.