avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamatie Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamatie Enel

Buna ziua !
Am si eu o problema cu Enelul ... am primit anul trecut o factura de 8.277,88 ron reprezentand contravaloarea a 19.183 kw care reprezinta regularizare pentru perioada 02.03.2012 -27.06.2012 , o suma enorma si un consum pe care un apartament cu doua camere nu prea are cum sa-l realizeze.Am solicitat verificarea metrologica a contoarului , care a durat ... pana s-au deplasat sa ridice contoarul undeva in noiembrie si apoi pana am primit raspunsul, acum in martie .Raspunsul este ca acest contoar este admis , concluzia LOR ca trebuie sa platesc ( binenteles ca nu vor sa recunoasca greseala si de ce sa nu-mi ia banii, la urma urmei daca ma supar unde sa ma duc ? nu exista alt furnizor) .
Intrebarea mea este daca pot contesta expertiza metrologica , care are o data, banuiesc eu ca este cea de primire a contoarului 23.10.2012 , in partea de jos are o rubrica unde ar trebui sa se specifice data si ora la care a fost facuta verificarea, dar nu este completat acolo.
Intrebarile mele ar fi :
- pot sa contest aceasta expertiza ? Pot cere o alta expertiza la un alt laborator ?
-cum se formuleaza contestatia si unde ?
- exista cineva sa cunoasca exact formalitatile ce trebuiesc indeplinite ? pot invoca faptul ca formularul de verificare nu este completat corespunzator si sa solicit anularea acestuia ?
-Si intrebarea de 100 de puncte , daca eu contest expertiza si factura etc , poate enelul sa-mi intrerupa furnizarea energiei electrice ? Sa foloseasca asta ca un mod de constrangere din partea lor daca nu mai exista alta posibilitate pt mine.

Alte discuții în legătură

Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la enel gabi_marius00 gabi_marius00 Buna ziua, Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL. Am construit o casa in loc. Bolintin ... (vezi toată discuția)
Am o problema cu firma enel Larisa1998 Larisa1998 Locuiesc langa Timisoara, la casa , si recent am primit regularizarea , in valoare de 70.000 de lei. Cum este posibil ca , doua calorifere pe curent , cateva ... (vezi toată discuția)