avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs sau contestie in anulare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs sau contestie in anulare ?

Am avut un accident auto de pe urma careia o firma a suferit un prejudiciu, am fost chemati in garantie eu si societatea mea de asigurare, s-a respins cererea de chemare in garantie a societatii de asigurarea, care platise doar o parte din paguba, aprox. 12.000 euro, si restul din paguba, respectiv aprox. 4000 euro au fost pusi de instanta in sarcina mea. Cu privire la aceasta sentinta ce declar contestatie in anulare sau recurs ?
Înţeleg ca dvs în urma unui accident ati provocat un prejudiciu, societatea de asigurare probabil la care sunteţi asigurata, nu putea fi chemata în garanţie, sta în proces în calitate de asigurător de răspundere. Ce nu înţeleg este de ce a achitat parţial prejudiciul? Puteţi formula recurs, nu apel, procedura presupune fond şi apoi recurs ce se judeca la Curtea de apel.
Stiu ca nu pot formula apel, dar mentionez ca problema era ca eu nu am fost citat, s-a judecat cauza si acum sunt executat silit, si pe langa suspendarea executarii nu stiu daca pot formula si contestatie in anulare? Si cu privire la faptul ca societatea de asigurare nu poate fi chemata in garantie ci in calitate de asigurator la ce anume va referiti ? Exista posibilitate de a chema pe cineva in judecata doar in calitate de asigurator?
Nu ma refeream la calitatea la care a stat în proces, în acest caz puteţi face contestaţie în anulare.


Art. 317 Contestaţia în anulare

(1)Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare, pentru motivele arătate mai jos, numai dacă aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:

1.când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapele unui proces? ContSters208719 ContSters208719 Care e etapa urmatoare de atac dupa ce am trecut de Curtea de apel si mi s-a dat o sentinta irevocabila? Mai departe ce pot face ca nu sunt multumita de ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare doru112233 doru112233 Buna ziua,impotriva deciziei tribunalului in recurs pe vechiul cod civil se poate face contestatie in anulare,daca puteti sa-mi trimiteti si un model sau o ... (vezi toată discuția)