avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 Cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acþiune respinsã în baza art. 720 ind. 1 Cod procedurã civilã

Buna ziua.
In anul 2007 BUNICA MEA A SEMNAT UN CONTRACT DE ARENDA IN FALS IN NUMELE MEU.
In data de 24.09.2012, am facut actiune la judecatorie pentru "constatarea nulitatii absolute a acelui contract de arenda", bazindu-ma pe rezolutia data de procuror in care scrie ca bunica mea a semnat acel contract de arenda in numele meu, s nu a avut nici o intentie de a comite un fals....
ACTIUNEA MI-A FOST RESPINSA PE BAZA ATR.720 IND 1 , pentru ca nu am mers la mediere inainte de a face acctiunea la tribunal.
E u stiam ca medierea intra in viguare pe 1 octombrie 2012, iar actiunea mea este datata 24.09.2012.
Normal ar fi ca sa mearga la mediere sau conciliere directa persoanele care au incheiat un contract de arenda evaluabil in bani, arendasul si bunica mea , cea care a falsificat semnatura mea.
Eu trebuia sa fac dovada ca am mers la mediator, daca n-am incheiat nici un contract de arenda cu respectivul?
De cind a intrat in viguare medierea obligatorie?
V a multumesc.
Imi puteti spune care este acea lege , ca s-o caut pe internet?

(Interventie moderator: va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Contravine regulementului forumului, pare ca tipati. Multumesc )
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Offff....acum am vazut art. invocat.....intradevar nu este vorba de mediere in cazul dumneavoastra. Doamna avocat Gerberga are dreptate.
pai acel contract nu lam incheiat eu. cu acel comerciant...........
oiar cind am mers la el sami preda bunul imobil, mia ras in nas si mia spus sa ma adresez instantei de judecata.
Daca aveti motivarea instantei (hotarares in sine), cititi-o cu atentie si reveniti cu motivul exact al respingerii intrucat concilierea si medierea sunt doua lucruri diferite.
La data de 21.01.2013 parata a invocat exceptia netimbrarii cererii precum si exceptia prematuritatii actiunii, iar pe fond respingerea actiunii ca neintemeiataPrin prisma exceptiei invocate instanta etine urmatoarele:
-conf art.720 ind 1 CPC 1)În procesele şi cererile dintre profesionişti evaluabile în bani şi derivate din raporturi contractuale, înainte de introducerea cererii de chemare în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directă cu cealaltă parte..
Or asa cum arata parata reclamantul urmareste anularea unui contract de arenda incheiat cu o societate comerciala , iar scopul contractului este tocmai exploatatia agricola in vederea realizarii unor acte de comert.
- conf art 109 alin 2 CPC sesizarea se face numai dupa indeplinirea unei proceduri prealabile , daca legea prevede in mod expres aceasta . Dovada indeplinirii procedurii prealabile se va anexas la cererea de chemare in judecata, i... iar conf alin 3 al aceluiasi articol: neindeplinirea procedurii prealabile nu poate fi invocata decit de catre parat prin intimpinare , sub actiunea decaderii.
Conf celor 2 articole de mai sus instanta retine ca exceptia invocata este intemeiata si urmeaza a fi admisa , iar cererea va fi respinsa ca prematur introdusa .conf art.274 CPC instanta va obliga reclamantul la plata 1500 de roni cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentind onorariu aparator.


Ce se mai poate face in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
F1PAR2, utilizator

Alte discuții în legătură

Civil sau comercial aurelian128 aurelian128 un contract de prestari servicii incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala este un contract civil sau comercial? (vezi toată discuția)
Concilierea conf. art. 720^1 adriea2007 adriea2007 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in noul cod de procedura civila mai exista concilierea asa cum era prevazuta in vechiul cod de procedura civila conf. ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea concilierii directe balica roxana balica roxana Prin legea 76/2012 codul de procedura civila se aplica cu 1 septembrie 2012, cunoaste cineva in noul cod de procedura civila, cu ce se inlocuiesc prevederile ... (vezi toată discuția)