avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatoria intre un major si o minora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatoria intre un major si o minora

Este adevarat ca daca ai 17 ani si te casatoresti cu un baiat care este major poti parasi tara fara nici un fel de problema si fara nici un act notarial prin care parintii iti dau acordul sa parasesti tara? Este adevarat ca ti se da un an in plus la buletin?

Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
carolina_angelica, utilizator
:offtopic: dar poate util in cine stie ce alte imprejurari ale altor cititori:
@Klewos mi-a adus aminte de un rezumat superb de seminar, pentru pastrarea capacitatii de exercitiu a minorei dupa desfacerea / anulare casatoriei: daca ar deveni mama, este imperativ ca minora (sa zicem) divortata sa isi pastreze capacitatea de exercitiu. Pentru cresterea copilului sau.
Art. 39 alin 2 Cod Civil spune ca minorul casatorit isi pastreaza capacitatea deplina de exercitiu chiar si daca este anulata casatoria. Evident ca si in cazul divortului solutia este identica. Astfel, daca in cazul anularii casatoriei, situatie in care se considera a nu se fi incheiiat casatoria, avem pastrarea capacitatii depline, in cazul divortului, care presupune o casatorie valabil incheiata, nu putem avea o alta solutie. Cine poate mai mult, poate si mai putin, cu certitudine.

Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in ... A1987 A1987 Buna ziua fiul meu are 18 ani prietena lui 17 ,noi locuim in strainatate iar copii vor sa ne urmeze ,problema e mama fetei nu vrea sai dea procura declaratie ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un major si o minora slliver slliver Daca se poate infaptui casatoria intre un major si o minora fara consintamantul parintilor? Mai ales ca : Minorul dobândeşte, prin căsătorie, ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului de 16 ani marian96 marian96 As vrea sa intreb daca un minor de 16 ani isi poate castiga custodia ca fiind fara tutore/parinte, mai exact , sa fie singur ? Care sunt sansele? Au fost ... (vezi toată discuția)