avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbru de mediu

As avea si eu o intrebare,in vederea platiri timbrului de mediu, am deja o decizie emisa cu vechea lege, iar eu daca merg sa o platesc peste 2 saptamani , platesc acea decizie deja emisa sau ma vor trimite sa scot alta cu noua lege in vigoare?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 20:22, 4 Iunie 2013
Am aceeasi problema, numai ca eu am achitat deja taxa pe 13.03.2013 si vineri, pe 15.03.2013, cei de la inmatriculari m-au respins desi am chitanta ca am achitat sub imperiul legii nr. 9/2012. Am fost trimis din nou la ANAF pentru "clarificari". Consider ca ei aplica retroactiv oug 9/2013 (timbrul de mediu). Chiar daca eu nu mi-am inmatriculat masina inainte de intrarea in vigoare a timbrului de mediu, taxa am platit-o sub legea nr. 9/2012. OUG 9/2013 nu face decat sa schimbe cuantumul timbrului de mediu, nu schimba conditiile in care se inmatriculeaza o masina, deci nu are nicio inraurire faptul ca nu am apucat sa imi inmatriculez masina tot sub imperiul legii vechi, adica 9/2012....ce parere aveti: am dreptate? Multumesc!
ªi eu am aceeaşi părere, OUG nr. 9 dispune numai pentru viitor. Cred că serviciile de înmatriculări fac o aplicabilitate greşită a dispoziţiilor OUG nr. 9.
Ar mai putea fi o solutie pt dvs. Mergeti la anaf si faceti cerere sa va dea hartie din aia prin care se atesta daca taxa a fost platita si nerecuperata. Astfel va veti inmatricula masina pe principiul ca "are taxa platita si nerecuperata". Banuiesc ca stiti despre ce hartie vorbesc.
Hartia va iesi cum trebuie, adica ca taxa a fost platita si nerecuperata pt masina dvs.

[editat]
Intervenţie moderator: vă rog frumos să folosiţi un limbaj civilizat, vă înţelegem supărarea însă nu este permis de regulamentul forumului să folosiţi un limbaj nepoliticos. Vă multumesc pentru înţelegere.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Si eu am decizia emisa tot pe 13 martie,numai ca eu inca nu am platit-o, am certificatul de autenticitate expirat si pe 25 am programarela RAR sa il refac si am sa fac cum spuneti merg sa intreb la inmatriculari daca o pot inmatricula sau sa platesc la finantetaxa si apoi sa pretind acea hartie de la ei pt inmatriculara masini cu motivul ca taxa este platita si nerecuperata. NUmai stiu ce varianta sa adopt. Multumesc!
Aceasi treaba am patit-o si eu doar ca nu am apucat sa platesc taxa pe decizia veche pt. ca functionara de la ghiseu m-a anuntat in legatura cu cei de la inmatriculari.Am decizie din data de 26 feb. 2013 si am fost in 19.03.2013 sa platesc si nu m-a mai lasat si a cerut recalculare pe noul timbru de mediu.Taxa mea de la 3838 lei a crescut la 7000 lei.As putea sa fac ceva ca sa o pot inmatricula pe vechea taxa avand decizia veche? Din cate stiu eu legea nu e retroactiva,atunci de ce nu ma lasa sa o inmatriculez pe vechea taxa ?Alt abuz din partea statului....

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru chioreanioan chioreanioan am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto pana la 15 martie Cornel73 Cornel73 Buna seara! Doresc sa cumpar o masina second hand care este inmatriculata in Romania anul trecut ( fara plata taxei de mediu, fiind scutita prin hotarare ... (vezi toată discuția)