avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Controlori RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Controlori RATB

am si eu urmatoarele intrebari:
1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat
2. Controlorii au dreptul de a ma tine impotriva vointei mele in tramvaiautobuz etc

Va multumesc!:D
Cel mai recent răspuns: myay_87 , utilizator 19:16, 18 Iulie 2013
Nu se subintelege deloc. Poate apela daca este insotit de acestia. Tocmai asta este motivul pentru care de foarte multe ori, controlorii RATB sunt insotiti de jandarmi. Am citit chiar si interviuri luate unor controlori, ce se plangeau ca nu au nici o parghie legala pentru a actiona in vreun fel impotriva unor cetateni ce refuza legitimarea si prezentarea unui bilet. Daca s-ar subantelege asta ar insemna ca acesti controlori sunt pe picior de egalitate cu un organ al statului investit cu putere de stat. Singura exceptie este aceea prezenta in CPP in ceea ce priveste infractiunile flagrante.
sunt de acord cu tine....din câte ştiu privirea de libertate şi sechestrarea de persoane se pedepseşte conform legi...mi se pare normal ca un controlor să mă ţină în autobuz sau în staţie este spaţiul public nu vreau să mă legitimez este pb mea...şi plus de asta...nici şoferul ştiu că nu are voie să închidă uşa sau să nu deschidă dacă ai zice controlorul este complice la sechestrare sau privire de libertate...de aceea cardurile au acel nume pe el să te poată găsi în căzu în care nu au norocul lor....eu am patiţo odată şi nu ştiam dar de acum încolo o să le zic '''chestia cu sechestratul sau privitul de libertate'' de percheziţie sau să pună mâna pe mine nu mai zic că din câte ştiu nu au voie....
Domnule avocat, este corect ce spune anona? va intreb deoarece, azi am intalini o situatie in care calatorul care nu avea bilet, a cerut sa coboare la prima statie pentru a lamuri problema, "Domnii Controlori" nu au vrut sa coboare si au tinut calatorul inca 5 statii in tramvai. Acestia nu erau insotiti de nici un organ al statului. Ba mai mult, un al doilea calator care a incercat sa le explice controlorilor sa coboare si sa nu mai faca atata zarva a fost amendat pe motiv ca: s-a bagat in discutia lor, adica intre controlori si calatorul fara bilet, cu toate ca, calatorul care a intervenit avea biletul compostat (cartela). Este normal asa ceva?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a retine persoane unpetru unpetru Nu ma pricep deloc, de aceea va rog sa scuzati termenii folositi necorespunzator pe alocuri. Caut articolul din lege care spune clar ce autoritati/organe au ... (vezi toată discuția)
Lipsirea de libertate mancipri mancipri am vazut de nenumarate ori cand pe mijloacele de transport in comun , controlorii prind fara bilet anumite persoane . in acel moment \"se da alarma \" , toti ... (vezi toată discuția)
Controlul biletelor de calatorie in mijloacele de transport in comun epstein epstein Buna ziua, Nu am cunostinte juridice si nu am fost protagonistul vreunui incident privind controlul biletelor in mijloacele de transport in comun, dar am fost ... (vezi toată discuția)