avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contencios administrativ fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contencios administrativ fiscal

In urma intentarii unei actiuni in instanta impotriva ANAF-AFP Bacau si MAI-SPRPIV pentru anularea deciziei de impunere privind taxa pe poluare (8600 ron cf. OUG 50/2008) si inmatricularea unui autovehicul fara plata acestei taxe, Tribunalul Bacau a admis exceptia de prematuritate invocata de AFP si a respins actiunea ca fiind prematura.Nu am primit inca comunicarea scrisa, dar banuiesc respingerea actiunii din urmatorul motiv: am contestat decizia de impunere la AFP in termen legal, motivand neconcordanta cu prevederile comunitare, dar am inceput actiunea in instanta cu cateva zile inainte de a primi raspunsul lor la contestatie (dealtfel negativ si in care scria ca in caz de nemultumire ma pot adresa instantei). Deci dosarul nu s-a judecat pe fond si consider solutia tribunalului ca o ingradire a accesului liber la justitie. Cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz pentru a scurta durata pana la o solutie definitiva dat fiind faptul ca nici nu mai pot folosi autovehiculul deoarece au expirat autorizarile provizorii?
- sa fac recurs la Curtea de Apel? In cazu admiterii recursului banuiesc ca dosarul va fi retrimis la Tribunal pentru judecare pe fond. In cazul respingerii recursului ma pot adresa direct CEDO?
- sa accept admiterea exceptiei de prematuritate de catre tribunal si sa intentez un nou proces?
- am dreptul la obtinerea de noi autorizatii provizorii de circulatie (numere rosii) in baza certificatelor de grefa, pana la obtinerea unei solutii definitive si irevocabile?
Va multumesc si imi cer scuze pentru modul de expunere, nu am studii juridice, mi-am prezentat cazul din perspectiva cetateanului care merge in instanta cu dreptatea in mana dar i se pleaca fortat capul pentru ca ... asa trebuie.
Aveti perfecta dreptate, va multumesc mult.
Se apropie termenul de 30 de zile de la solutionare, motivatia intarzie sa apara si sunt cu moralul la pamant. O voi afisa aici cand o voi primi. Deja ma gandesc daca mai are rost sa fac recurs la Curtea de Apel sau sa incep o noua actiune.
Cel mai dureros este ca pe parcursul derularii proceselor (Bucuresti, Cluj, etc), serviciile de inmatriculari elibereaza autorizatii provizorii de circulatie in baza certificatelor de grefa pana la solutionarea definitiva a cauzelor, iar la bacau nu.
Orice idei si solutii din partea dumneavoastra sunt binevenite, multumesc anticipat.
Si la Bacau , care ar fi motivul refuzului eliberarii unui certificat de grefa?
Poate m-am exprimat gresit, certificate de grefa se elibereaza, insa politia nu elibereaza numere provizorii in baza acestor certificate de grefa, pe motiv ca legea permite doar 3 randuri de numere provizorii inainte de inmatriculare, indiferent de situatie.In schimb la cluj de exemplu politia elibereaza numere provizorii pana la finalizarea proceselor in instanta.De ce la cluj cei care au pe rol procese in privinta taxei isi pot folosi in continuare masinile iar la bacau nu?
Acelasi lucru am patit si eu la Ploiesti,am chemat in judecata prefectura dupa ce am primit raspuns negativ de la anaf,dar politia nu a vrut sa-mi elibereze a patra autorizatie de inmatriculare provizorie spunand ca cei de la cluj incalca legea trecand de 90 zile de nr provizorii.Exista o baza legala prin care sa putem lua numere provizorii pana la solutionare?Asteptam raspuns cu nerabdare,multumim
Se pare ca nu exista. Numai decizia definitiva a instantei.Si la cat dureaza la noi procesele......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cale de atac geo-vem geo-vem Prin hotararea de fond (judecatorie) am fost obligat sa platesc o suma de bani(persoana fizica catre persoana juridica). Prin recurs(tribunal) am specificat ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)