avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediatori care NU îndeplinesc prevederile art.23 ºi ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediatori care NU îndeplinesc prevederile art.23 ºi art.24 din Legea nr.192/2006

Buna ziua,
Am facut cursul de formare ca mediator in 2008. Apoi dintr-un regretabil exces de zel, am inaintat catre Consiliul de mediere, un dosar ce cuprindea urmatoarele (cerute la aceea data, intre timp s-au modificat multe):
- Cerere privind autorizarea ca mediator
- Declaratie cu datele care vor putea fi înscrisre în Tabloul Mediatorilor
- chitanta de autorizare 880 lei, o copie dupa un comodat de spatiu parca, etc, cateva hartii, nu mai stiu exact .. nu se cereau prea multe pe atunci.
Apoi, in 2008, m-am vazut inscris in Tabloul de atunci, publicat pe site.

Apoi nu am mai facut nimic in directia acceasta, nu am luat autorizatie de la consiliu, nu m-am declarat la fisc, nu am prestat activitate, nimic.
La scurt timp, am realizat ca acel demers a fost o eroare si am tot zis ca o sa ma ocup sa o rezolv, dar in subconstient cred ca am sperat ca daca nu platesc taxa aceea anuala, o sa ma stearga din acel Tablou. In fine ... am apreciat iar eronat.
La vremea aia cam asa era regulamentul de functionare, daca nu platesti, te radiaza de acolo etc.

Acum, dupa 5 ani, ma vad inca prezent acolo intr-un Tablou :O care se numeste:
Tabloul mediatorilor autorizaţi – secţiunea II Subsecţiunea 2.3 mediatori care NU îndeplinesc prevederile art.23 şi art.24 din Legea nr.192/2006.
Inventia asta de subsectiune a aparut in ultimii ani, pe atunci nu exista.

Intrebarea este, a fost cineva (mediator) in situatia asta? Stiti ce demersuri trabuie sa fac pentru o radiere, o scoatere, o disparitie din acest Tablou? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:33, 17 Martie 2013
Sincer nu stiu exact ce inseamna \"avizata\" sau daca m-au avizat in baza acelor documente pe care le-am trimis.
Am trimis cred in dosarul acela un document facut de mine in word, ... \"Birou de mediator\", fara stampila ca nu am, neinregistrat nicaieri (rspectiv, la finante), etc.
Acuma si avizele astea se dau pe viata? Nu este normal sa se retraga avizul daca nu platesti o anumita perioada?
In fine, oi vedea ce oi face ... o distractie de 8000 lei (atat era cursul atunci) plus 900 lei inscrierea.#-o

De ce spuneti ca taxele anuale nu s-ar prescrie? Sunt supuse unui regim juridic diferit?

Oricum nu am de gand sa le dau atatia bani pentru nimic, o sa fac o cerere de radiere si daca nu mi-o accepta, ma duc in justitie, ...
Ilar ar fi sa apelez la un mediator si sa ii invit la mediere, ceea ce cred ca am sa si fac.

P.S. M-am uitat acum pe site, la Formulare utile nu exista nici un formular de iesire/radiere din meserie.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
trandafir2, moderator
Nici nu va trebuie un formular anume, ci doar o cerere de incetare. Radierea din Tablou se va face ca urmare a incetarii calitatii de mediator. Am speranta ca nu va fi foarte greu sa o concepeti, chiar daca nu exista un model.

Inregistrarea la finante trebuia facuta abia dupa ridicarea hotararii de autorizare si a autorizatiei. Deci nu aveati cum sa va faceti stampila inainte sa obtineti codul fiscal.

Nu sunt consilierul juridic al Consiliului de mediere, am spus doar o parere. Poate ca raspunsul lor va fi altul. Cel mai sigur este sa va adresati direct lor, prin telefon sau adresa scrisa. Nu trebuie sa veniti personal.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Da, acum realizez ca nici nu am ridicat hotararea de autorizare (practic nu stiu nimic din aceste proceduri ale autorizarii).
Sigur, o sa incep cu un telefon, apoi o adresa, etc.
Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutati in mediere Birou mediator jr.RODICA COJAN Birou mediator jr.RODICA COJAN HOTÃRÂRE nr. 235/25.01.2014 Având in vedere: - prevederile art.19 alin.(4) din Legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu ... (vezi toată discuția)
Rentabilitatea profesiei de mediator ContSters83715 ContSters83715 Avand in vedere costurile unui program de mediere doresc informatii ajutatoare daca aceasta profesie se amortizeaza relativ usor pt un absolvent de studii ... (vezi toată discuția)
Cum se face inscrierea avocatului in tabloul mediatorilor??? ContSters299584 ContSters299584 buna ziua.am si eu o nelamurire..am tot cautat informatii cu privire la sedinta de informare care poate fi facuta si de catre avocati.un lucru este ... (vezi toată discuția)