avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Drepturile sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Drepturile sotului supravietuitor

buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie succesorala cu atat mai mult cu cat bunica are 40 de ani de cand a decedat ? va multumesc
buna dimineata .profit de intelegerea dumneavoastra si as dorii sa imi spuneti daca eu ca sora nu am dreptul la bunurile ce apartin gospodariei , dar totusi avocatul meu le pune in masa succesorala pe langa imobil si masina , eu mai am dreptul la jumatate (cota mea ca sora
) sau imi scade cota ca nu inteleg , asa mai bine nu le trecem daca tot nu am dreptul .sa nu credeti ca sant avara dar mi s-a intors si mie roata sa iau de la cumnata mea asa cum si ea m-a lasat saraca cand mi-au murit parintii . va multumesc ca ma ascultati si astept raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral georgeion georgeion Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Retransmitere mostenire pasalegaviorela pasalegaviorela Buna dimineata . Multumesc tuturor pt raspunsurile date .Doresc sa -mi mai raspundeti la o intrebare : A decedat tata (in urma cu 25 ani ), Eu , fratele (era ... (vezi toată discuția)