avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartament comun, mama cu copii divortata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartament comun, mama cu copii divortata

Mama cu doi copii in intretinere , divortata-comun acord , apartamentul este in proprietate indivizibila cu fostul sot, partajul inca n-a fost facut, exista o lege care sa-mi dea dreptul asupra apartamentului ca sa n-ajungem in strada cu jumatate de bani?
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 22:49, 21 Februarie 2009
Daca imobilul nu este comod partajabil in natura , se poate dispune ,de catre instanta de judecata, atribuirea acestuia unuia dintre soti , avand in vedere anumite criterii , cu obligatia aferenta de a -i plati celuilalt o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubire.
Exista prezumtia de contributie egala a celor doi , care este una relativa , putand fi combatuta prin proba contrara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu exista vreo lege care sa va dea in totalitate dreptul asupra apartamentului, de vreme ce este un bun comun, supus partajarii. Instanta poate sa dispuna sa ramaneti in proprietatea apartamentului cu obligatia de a plati fostului sot sulta stabilita, sau fostul sot ramane proprietarul apartamentului cu obligatia acestuia de a va acorda sulta.
Multumesc pentru lamuriri si ajutorul acordat. Lansasem intrebarea deoarece am auzit un zvon cum ca s-a vorbit la TV despre asta si ca ar fi aparut o lege noua (sau e doar proiect?) care repara aceasta nedreptate si as fi putut astfel sa-mi cresc copiii linistita in apartamentul respectiv... Daca nu este , se va vinde si cu banii ramasi.... sigur n-o sa mai am net sa urmaresc subiectul :((
Solicitaţi atribuirea apartamentului. Va conta faptul că aveţi copiii în grijă. Va trebui doar să aveţi şi banii pentru sultă.
Singurul interesat de promovarea partajului este ex-sotul dvs. ci nu dvs.

Alte discuții în legătură

Drept de vanzare? botorka botorka Am moștenit de 32 de ani 3/8 parte după ce a murit tata dintr-un apartament cu două camere. Acum a murit si mama mea. Dar, ea in, luna mai a făcut Contract ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament 1coty 1coty buna ziua intrebarea ar fi in cazul unui partaj o parte nu este de acord in vinzarea apartamentului care ar fi solutia ? (vezi toată discuția)
Partaj mavrocordat mavrocordat buna ziua. sunt divortat si in timpul casatoriei am cumparat impreuna un apartament iar fosta sotie sustine ca are tot dreptul sa-i ramana acest apartament ... (vezi toată discuția)