avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de vanzare?

Am moștenit de 32 de ani 3/8 parte după ce a murit tata dintr-un apartament cu două camere. Acum a murit si mama mea. Dar, ea in, luna mai a făcut Contract de întreținere, cu nepotul. El are acum 5/8 toată partea mamei mele a intrat in, proprietatea lui. Întrebarea mea este ce posibilități am deoarece nepotul nu dorește sa vinda apartamentul, Exista o lege care in, acest caz l-ar obliga pe nepot sa imi plateasca partea mea de 3/8 in bani, într-un termen de timp stabilit de lege?
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
botorka, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:21, 11 Octombrie 2019
Va trebui sa cereti in instanta partajul, cereti sa i se atribuie casa si sa va dea sulta pt cota dvs.
Solicitați în instanță ieșirea din inidiviziune, se va putea dispune inclusiv vânzarea dacă nu-i comod partajabil în natură și nici unul nu cere atribuirea în exclusivitate cu plata unei sulte!
Va trebui sa va adresati instantei de judecata, in vederea partajarii, prin atribuire, in sarcina dvs incumbandu-va o obligatie de despagubire a celorlalti coproprietari.

Partajul sau împărţeala este o operaţiune juridică prin care se pune capăt stării de proprietate comună sau de indiviziune.

Astfel, prin partaj, copărtaşii împart în mod material bunul sau bunurile stăpânite în comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea indiviziunii delcaru delcaru Buna ziua!Am dobandit impreuna cu fostul meu prieten un imobil in cote parti de 50% fiecare.Intre timp ne-am despartit, si el doreste sa-i vand partea mea, ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar luminitacoman luminitacoman Buna seara, Anul trecut cumnata mea si-a vandut cotele parti fara a se face dezmembrarea si fara a ma anunta(cumnata sau vecinul care a cumparat). Acum ... (vezi toată discuția)