avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartament

buna ziua intrebarea ar fi in cazul unui partaj o parte nu este de acord in vinzarea apartamentului care ar fi solutia ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Partaj cu iesirea din indiviziune in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dca nu e de acord sa vanda, inseamna ca vrea sa il pastreze si atunci, trebuie sa va dea sulta.. daca nu vrea nici asa si nici asa.. va adresati instantei pt partaj.
Va multumes pentru informatie
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea impartelii.

Instanta de judecata va dispune atribuirea bunului catre unul dintre copartasi, in sarcina acestuia nascandu-se o obligatia de despagubire, de remitere a unei sulte, o suma de bani cu titlu de despagubire.

Instanta de judecata poate dispune vanzarea bunului, prin licitatie publica (desi varianta aceasta nu este una avantajoasa, din cauza scaderii succesive a pretului ) numai daca nu exista o solicitare de atribuire, din partea unuia dintre coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat in comun Ionita M. Ionita M. Buna ziua, sotia si cumnatul meu ,sunt propietari ca urmare a dezbaterii succesorale si detin in propietate 50% dintrun apartament . Cealalta jumatate din ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)