avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz - conditii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz - conditii

buna!vreau sa demisionez si sa nu stau in preaviz,datorita comportamentului neadecvat al angajatorului! ce am de facut?va mulrumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 19 Martie 2013
Salariatul poate demisiona fara preaviz in conditiile in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. ....

Art. 39 C.mun.
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....;
e) dreptul la demnitate in munca;
....

Deşi Codul muncii nu face referire la normele de comportament, acestea trebuie respectate de salariat, sub sanctiunea raspunderii disciplinare. Obligatia de a respecta normele de comportare se deduce, pe de o parte, din ansamblul dispozitiilor legale, iar pe de alta parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacra principiul egalitatii de tratament, precum şi din dispozitiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnitatii şi conştiintei salariatului.

Asadar, incalcarea normelor de comportament de catre conducerea angajatorului poate constitui un motiv de demisie fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce poate face un angajat care este jignit de către șef? Îl poate da în judecată? Daliborka Daliborka Buna ziua, in cazul in care un agajat (sef) adreseaza jigniri unui alt angajat .Cum se poate proceda?acest angajat poate fi dat in judecata ? (vezi toată discuția)
Unul din directori, altul decat angajatorul (administratorul ... SANTIER SANTIER Unul din directori, altul decat angajatorul (administratorul firmei) are comportament ostil fata de un angajat (unui coleg i-a aplicat mai in gluma mai in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? mierloiuionela mierloiuionela Am un coleg care m-am certat cu el încearcă să mă defăimeaze la alti colegi spunând că eu umblu prin vestiare ,caut ,iau,am și martori care au auzit ... (vezi toată discuția)