avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face?

Am un coleg care m-am certat cu el încearcă să mă defăimeaze la alti colegi spunând că eu umblu prin vestiare ,caut ,iau,am și martori care au auzit așa ceva și încearcă să mi facă numai rău ,ce pot face .îl pot acționa în judecată?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 29 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta.
Este bine sa sesizati angajatorul in scris, cu nr. de inregistrare/ data prin care sa-i solicitati sa dispuna o cercetare disciplinara si sa aplice Regulamentul de ordine interioara al firmei.
Codul muncii nu face referire la normele de comportament, insa acestea trebuie respectate de salariat, sub sancţiunea răspunderii disciplinare.
Obligaţia de a respecta normele de comportare se poate deduce, pe de o parte, din ansamblul dispoziţiilor legale, iar pe de altă parte din prevederile art. 5 din Codul muncii, care consacră principiul egalităţii de tratament, precum şi din dispoziţiile art. 6 din acelaşi cod, relative la respectarea demnităţii şi conştiinţei salariatului.

Prin urmare, se poate dispune efectuarea unei cercetari disciplinare, iar la finalizarea acesteia angajatorul sa decida aplicarea unei sanctiuni disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme coleg de munca ionuthau ionuthau Buna ziua am o intrebare de 2 luni si cv tot am probleme cu un coleg de munca care e agent de vanzari vorbeste urat de sotia mea. Injura vorbeste pe la spate ... (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)