avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita creante telefonie mobila
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita creante telefonie mobila

Buna ziua in primul rand.
Nu stiu daca sunt prima persoana care cere un sfat in aceasta siutuatie insa nu am gasit un topic similar din care sa ma pot inspira.
Soacra mea a primit pe 02.02.2009 o somatie de la un BEJ pentru o creanta catre Vodafone.
A avut un abonament pe numele ei dar de care s-a utilizat fiul sau.
Somatia a fost inscrisa pe data de 11.02.09 de catre cei de la BEJ in registrul de publicitate imobiliara.
sentinta civila la baza careia sta titlul executoriu este din 06.06.2006 si s-a pronuntat in favoarea SC MARS COLLECTION SRL din Constanta. Suma datorata este de 30.74 USD + penalizari de 2461.69 ron

Ce ma sfatuiti sa fac pentru a o putea ajuta?Mai poate plati aceasta suma sau o parte din ea catre cei de la MARS.Se poate contesta executarea silita?
Cel mai recent răspuns: Ariadna Gorea , Avocat 20:58, 18 Iunie 2009
Buna ziua,

Va sugerez sa faceti o Contestatie la executare.

O zi bua!
Se poate contesta , da , executarea silita.
Am 2 intrebari
1. Unde pot depune aceasta contestatie si in ce termen?
2. Daca achita suma va inceta executarea silita?

Multumesc de raspunsurile anterioare
neacsur a scris:


Soacra mea a primit pe 02.02.2009 o somatie de la un BEJ pentru o creanta catre Vodafone.

Nu, din pacate nu mai poate face contestatie la executare intrucat nu mai este in termen. (15 zile de la primirea Somatiei de plata!).
Trebuie platit neaparat suma din titlu fiindca bunica risca sa i se vanda bunurile pt o datorie de 35 de mil...degeaba!!!

Incercati sa obtineti de la creditor, facand o adresa in acest sens la executorul jud. care va somat, o esalonare a sumei din titlul executoriu(o plata in rate).

Din pacate in aceasta faza nu mai puteti contestat debitul !
neacsur a scris:

2. Daca achita suma va inceta executarea silita?



Da, cf. prev.art.523 si art.428 Cod proc.civila, daca debitorul va consemna la dispozitia creditorului intreaga valoare a creantei (cu toate accesoriile si cheltuielile de executare!), poate obtine desfiintarea masurilor de executare silita.
Bunica sa fie atenta sa nu incerce o intelegere cu creditorul in afara executarii silite, (sa dea banii fara chitanta,etc). Toate demersurile sa le faca doar prin executorul judecatoresc, lasand in acest sens tot timpul adrese scrise, pt. care va cere intotdeauna exemplarul ei semnat de catre BEJ de primire.

Alte discuții în legătură

Riscuri la executarea silita?! peraspera peraspera Daca la data executarii, dupa respingerea contestatiei oferi suma de bani datorata dar creditorul vrea sa-ti ia casa, ce urmeaza? Daca se poate,cum se poate ... (vezi toată discuția)
Consemnarea sumei urmarite la dispozitia creditoruli. procedura. Irina S. Irina S. Cum se realizeaza efectiv aceasta consemnare a sumei urmerite la dispozitia creditorului urmaritor? Inteleg din lecturarea art. 523 (1) cpc ca exista o ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)