avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Se poate vinde o remorca prin contract de mana/notar?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Se poate vinde o remorca prin contract de mana/notar?

Problema este un pic incurcata, eu am cumparat un pavilion apicol acum 5 ani. Am facut act de V/C la un chiosc ptr acte auto. Pavilionul apicol nu avea frane si cauciucurile erau foarte proaste plus itp expirat.Am primit cartea de identitate, talonul,C/V. Din pacate dintr-o problema personala am ramas fara bani si nu am putut s repar vagonul ptr a merge la RAR ptr autentificare , itp, apoi financiar. Colac peste pupaza am dat-o cotita si cu albine. Am abandonat tot ramanand cu actele in aer. Acum am gasit s il vand, pe cumparator nu il intereseaza s fie inmatriculat si cu acte in regula. Problema este ca are acum doar jumatate din bani. Pot s fac un act la notar prin care s se oblige s m plateasca si restul de bani in decurs de 2 luni?
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
bogdanalexandru13, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdanalexandru13 , utilizator 17:15, 20 Martie 2013
Inteleg ca nu ati inscris remorca la impozite si taxe? Daca cel care cumpara nu este interesat de inmatriculare, nu este nicio problema pt dvs, dar cand spune ca nu il ntereseaza sa aibe actele in regula, este clar ca nu este bine, iar dvs va implicati in ceva care ar putea sa va coste mai mult.

Obligatia dvs, era sa declarati remorca, in termen de 30 zile de cand ati dobandit-o, ca sa o puteti vinde, trebuie sa o aveti inscrisa pe rol, achitat impozitul.

Ca sa mergeti la notar, trebuie sa aveti actele in regula, veti avea nevoie de certificatul fiscal( deci veti fi obligat sa o declarati ca sa il puteti solicita), la notar, puteti solicita sa plateasca esalonat in functie de cum v-ati inteles.
Multumesc ptr raspuns, am inteles asta dar si acum este aceeaşi problema, nu are frane, itp si cauciucuri bune. Chiar daca merg cu pavilionul la rar pe platforma ptr autentificare si itp o s ma trimita s repar franele si s schimb cauciucurile.Cu alte cuvinte debea dupa ce am fost la rar si au trecut cei de la rar in cartea de identitate a pavilionului numele meu, atunci o s pot merge la fiscal. Iar la fiscal sigur o s platesc amenda plus impozitul pe 5 ani. Toata afacerea aproape cat costa pavilionul. Am s fac un contract de mana cu martori ptr ca din ce am vazut este valabil ptr bunuri mobile. Nu este valabil ptr bunuri imobile, chiar si atunci este valabil daca se autentifica la judecatorie. Este asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipt in romania - autoturism inscris in strainatate Dumies Dumies se poate face ITP la un autoturism inscris in strainatate dar care circula pe teritoriul Romaniai? (vezi toată discuția)
Transcriere autoturism (posibile probleme) Giorgiana1986 Giorgiana1986 Buna ziua, Am cumparat un autoturism de la un tip din Bucuresti , dar cu numere de Maramures si acte de Maramures (al fostului proprietar) Am facut in ... (vezi toată discuția)
O masina fara itp valabil, poate fi tractata pe roti pe drumurile publice roadx roadx Foarte multa lume este confuza si cu pareri diferite, de aceea intreb aici, ca sa imi fie/sa ne fie clar, o data pentru totdeauna (cat legea actuala ce prevede ... (vezi toată discuția)