avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut nerestituit. Inregistrarile discutiilor ma ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut nerestituit. Inregistrarile discutiilor ma pot ajuta?

Am imprumutat un coleg cu bani pe care mi-a promis ca mi va restitui.Nu a reusit la termenul stabilit si mi-a cerut alti bani pentru a-i investi spunandu-mi ca in felul acesta imi vor recupera si eu banii.Apoi inventa diverse scuze si imi cerea bani, spunand ca ii mai trebuie pentru a plati transport, tva etc.Nu am facut nici un act cu el doar promisiuni verbale.Insa la un moment dat mi s-a parut ceva in neregula si am inceput sa inregistrez convorbirile cu el si discutiile in care imi spunea toate detaliile despre asa zisa afacere, de faptul ca imi va putea restitui banii doar daca il ajut cu bani pentru a cumpara marfa, iar daca nu ii voi poerde pe toti.Nu cred ca a existat nici o afacere si m-a pacalit.Doresc si va rog sa imi spuneti daca inregistrarile cu promisiunile lui si faptul ca imi promitea ca imi va restitui banii daca il ajut in afacere pot fi folosite ca probe si il pot acuza de inselaciune sau santaj.Numai rezist psihic!
Puteti incerca cu o plangere penala pentru inselaciune in legatura cu banii solicitati ulterior,din descrierea dvs reiese ca ati fost indus in eroare prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase folosindu-se de manopere dolosive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? recuperare imprumut anuvasile anuvasile Am imprumutat la o persoana (prieten), bani in mai multe randuri pretinzandumi ca ma ajuta cu o afacere, care nu sa mai realizat, bani pe care i-am trimis, au ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat un prieten cu bani pe baza unor garanții verbale false. e înșelăciune? maranos76 maranos76 Buna ziua! In ultimii 2 ani mi-am imprumutat un prieten cu suma aproximativa de 10000 de euro, in mai multe transe. Nu am incheiat niciun contract insa toti ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica Kiril Kiril Buna ziua! Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am dat acum un an o suma de bani cu titlu de imprumut unui prieten ... (vezi toată discuția)