avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare imprumut persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare imprumut persoana fizica

Buna ziua!

Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

Am dat acum un an o suma de bani cu titlu de imprumut unui prieten de familie cu conditia sa-mi fie inapoiati in cca. 6 luni. Persoana respectiva a specificat ca are nevoie de bani pentru a isi achita plati catre facultate (lucru dovedit fals ulterior). Au trecut cele 6 luni, persoana tot a amanat termenul. A trecut un an, persoana insista ca nu are de unde.

Banii nu i-am inmanat eu personal, ci un coleg de serviciu, dat fiind faptul ca nu eram in tara, eu returnandu-i banii colegului de serviciu cand m-am intors in tara.


Dat fiind faptul ca motivul pentru care mi-au fost ceruti banii a fost unul mincinos, ca am ca martor pe colegul de serviciu ca i-am inmanat intr-adevar acea suma de bani, ca detin nenumarate discutii audio intre mine-parintii persoanei-persoana in care se specifica clar ca banii nu au fost ceruti pentru achitarea facultatii ci pentru achitarea unor datorii la jocuri de noroc, ce optiuni am pentru recuperarea banilor?

Nu detin niciun document in legatura cu imprumutul.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kiril , utilizator 22:02, 16 Decembrie 2013
Ii puteti face o plangere penala pentru inselaciune. Fara a cunoaste in amanunt toate argumentele este insa discutabil daca a fost sau nu vorba despre inselaciune.
Cat de mult cantaresc in instanta dovezile sub forma de material audio-video in care se specifica clar faptele savarsite, respectiv "prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust" ? Cat de grav este, daca se dovedeste ulterior ca inculpatul a mintit intr-un proces?
Depuneti plangere penala daca aveti dovada inducerii in eroare prin manopere dolosive determinante la inmanarea sumelor de bani.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ? DragnutaCristi DragnutaCristi Buna seara. Am vandut un telefon pe un site de vanzari online ,dar am incurcat pachetele la firma de curierat. Pachetul a ajuns la destinatar,si nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerestituit. inregistrarile discutiilor ma pot ajuta? AndreiChivu AndreiChivu Am imprumutat un coleg cu bani pe care mi-a promis ca mi va restitui.Nu a reusit la termenul stabilit si mi-a cerut alti bani pentru a-i investi spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? d_benone d_benone Buna seara.Sora mea a girat cu apartamentul ei un fost coleg de-al ei cu o suma mare de bani in euro si lei la o banca.Acest individ dupa ce s-a vazut cu ... (vezi toată discuția)