avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Registru unic de control trebuie vizat si la primarie?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Registru unic de control trebuie vizat si la primarie?

Astazi tocmai ce am avut un control de la Politia Locala si pentru ca nu au avut ce sa gaseasca au spus ca in conformitate cu o HOTARARE DE CONSILIU LOCAL din 2008 ,nu am stampila pe RUC de la primarie, si ca cea de la Directia de finante nu e indeajuns.Si ca este amenda de 1000 lei.
Se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:18, 20 Martie 2013

Legea nr. 252/2003 privind registrul unic de control, nu precizeaza obligativitatea vizarii acestuia primarie sau alte institutii.
In cuprinsul legii se precizeaza la art 5 ca registrul unic de control se numeroteaza, se sigileaza si se pastreaza de reprezentantul legal al unitatii verificate sau de inlocuitorul acestuia.

RUC este eliberat, contra cost, de directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul
Iar faptele care constituie contraventii, prevazute la art 7 nu include fapta referitoare la nevizarea registrului unic de control de catre primarie.

Cititi legea, nu are decat 11 articole :

[ link extern ] /

Solicitati si consultati totusi si acea Hotarare de Consiliu Local din 2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru unic de control in gradinite beatrice3108 beatrice3108 Va rog sa-mi spuneti daca o gradinita de stat ,gradinita cu program prelungit,trebuie sa aiba in unitate registru unic de control si daca da,de unde se ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control cristian A. cristian A. Buna ziua. Registrul unic de control trebuie numerotat,sigilat...etc...? Multumesc! (vezi toată discuția)
Registrul unic de control monacostache monacostache Buna ziua, Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de ... (vezi toată discuția)