avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... registru unic de control in gradinite
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

registru unic de control in gradinite

Va rog sa-mi spuneti daca o gradinita de stat ,gradinita cu program prelungit,trebuie sa aiba in unitate registru unic de control si daca da,de unde se achizitioneaza acesta? Intreb asta pt ca DSV-ul a cerut acest registru care in marea majoritate a unitatilor de invatamant prescolar lipsesc cu desavarsire,centrele bugetare unde sunt arondate gradinitele in cauza habar nu au de existenta acestor registre sau de modul in care se procura acestea. Nu cred ca DGFPS-ul are vreo legatura cu registrele unice de control ale unitatilor bugetare,poate primariile sa stie ceva,in orice caz e o nebuloasa,va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 12:58, 19 Octombrie 2009
LEGE nr.252 din 10 iunie 2003 privind registrul unic de control

Conform art. 6 alin 3 din Legea nr. 252 din 2003 privind Registrul Unic de Control: "Contribuabilii nou infiintati sunt obligati ca in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sa achizitioneze Registrul Unic de Control"."

Practic, la administratia financiara de care apartineti, trebuie sa depuneti o cerere privind eliberarea RUC, o copie dupa certificatul de inmatriculare si imputernicirea persoanei desemnate sa ridice RUC de la autoritatea fiscala.

Costul unui RUC este de aproximativ 14 lei.


RUC se solicita si se elibereaza atat pentru sediul social cat si pentru fiecare punct de lucru in parte, conform art. 5 alin 2 din Legea nr. 252 din 2003.

Dupa achizitionare, RUC se numeroteaza pagina cu pagina, se sigileaza prin snuruire si se pastreaza de catre reprezentantul legal al societatii sau inlocuitorul acestuia la sediul social si fiecare punct de lucru sau subunitate in parte. Acesta va fi prezentat organelor de control inaintea oricarei actiuni de verificare a activitatii firmei.

Neachizitionarea in termenul prevazut al RUC reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5 la 10 milioane de lei pentru fiecare abatere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru unic de control trebuie vizat si la primarie? alina_blue_lupu alina_blue_lupu Astazi tocmai ce am avut un control de la Politia Locala si pentru ca nu au avut ce sa gaseasca au spus ca in conformitate cu o HOTARARE DE CONSILIU LOCAL din ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control monacostache monacostache Buna ziua, Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control bogdanblue bogdanblue Buna, Am infiintat un PFA in Ianuarie 2010 si la aceea data nu mi-a spus nimeni ca as avea nevoie in mod obligatoriu de Registrul Unic de Control. Am aflat ... (vezi toată discuția)