avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul unic de control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul unic de control

Buna ziua,
Daca o societate isi muta sediul social in alt sector este obligata sa achizitioneze un alt registru unic de control si un alte registru de evidenta fiscala?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 12:39, 16 Noiembrie 2009
Parerea mea este ca NU trebuie achizitionat alt Registru unic de control-acesta se achizitioneaza pt. toate pct. de lucru, dar aici este vorba de sediu social, care este inregistrat si la Registrul comertului cu modificarile ulterioare: iar Registrul de evidenta fiscala este unul pt. toata societatea ( calculul impozitului pe profit pt. toata activitatea societatii respective) indiferent de cate sedii sociale schimba.
Buna ziua.
Registrul unic de control se ţine la sediul social şi la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizaţii şi/sau acorduri de funcţionare.Lg.252/10 iunie 2003.
Art. 5. - (1) Registrul unic de control se numeroteaza, se sigileaza si se pastreaza de reprezentantul legal al unitatii verificate sau de inlocuitorul acestuia.
(2) Registrul unic de control se tine la sediul social si la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizatii si/sau acorduri de functionare.
Art. 7. - Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) neachizitionarea registrului unic de control de la directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul, in termenul prevazut la art. 6 alin. (2) si (3);
b) neprezentarea registrului unic de control la solicitarea organelor de control specializate, potrivit prevederilor art. 3 alin. (1).

Art. 8. - (1) Contraventiile prevazute la art. 7 se sanctioneaza cu amenda dupa cum urmeaza:
a) de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei, pentru fapta prevazuta la lit. a);
b) de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei, pentru fapta prevazuta la lit. b).
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de organele de control specializate.
(3) Dispozitiile prezentului articol se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile ulterioare.
Pe fiecare Registru de control se scrie sediul nou .Paza buna trece primejdia rea.
Succes!
Cu respect,Alexa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul ujic de control? Julia78 Julia78 Bună ziua, care sunt sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul unic de control pentru un S.r.l. nou infiintat fara activitate si au trecut ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control RovoDana RovoDana Buna ziua! suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am ... (vezi toată discuția)
Registrul unic de control vs. schimbarea sediului social leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Ma poate lamuri cine daca sunt nevoita sa achizitionez un nou Registru Unic de Control in situatia in care imi schimb sediul social? Am mutat ... (vezi toată discuția)