avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... declaratie de la fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

declaratie de la fostul sot

Am initiat demersurile de schimbare a numelui minorului si la AUTORITATEA TUTELARA mi-au cerut un inscris din care sa reiasa ca tatal NU DORESTE SCHIMBAREA NUMELUI MINORULUI.
Cei de la autoritate spun ca daca prezint si acel inscris imi vor da "unda verde" cu referatul .
Tatal si-a schimbat nr de tel , el locuieste in alta localitate, si din cate banui eu e detasat cu serviciul pe undeva prin tara.
Am trimis mail catre el ca sa-mi dea un inscris ori asa ori asa . (daca e de acord NOTARIAL , daca nu, o hartie de mana dar semnata) insa nu a catadicsit sa-mi raspunda vreo litera desi stiu cu siguranta ca isi citeste corespondenta.

Cum pot sa obtin acest act ?
Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 11:31, 23 Februarie 2009
lili5 a scris:

intrebarea mea este :

cum pot sa obtin un raspuns de la fostul sot.
La orice intrebare care este legata de copil .
daca la gradinita de ex trebuie sa duc ceva de la el, o aprobare sau adeverinta de la servici, cum pot sa i-o solicit?
atata timp cat el nu imi raspunde nici macar la telefon.

Spuneti ca nu puteti sa dati de ''fostul'' pentru acest acord. Intr-un mesaj postat pe 2 feb 2009 intrebati ce puteti face deoarece fostul apare la ore nepotrivite, cand vrea el, fara sa anunte. In alt mesaj spuneti ca nu vreti sa mai fiti nevoita sa va mai vedeti cu el, apoi ca nu se intereseaza deloc de copil;In altul, ce se intampla cu custodia si cu pensia alimetara in situatia in care va recasatoriti cu fostul sot; in alt mesaj ca sotul nu vrea sa faca testul de paternitate caci astfel ati obtine o suma de bani de la statul German; ulterior ca el v-a dat in judecata pentru paternitate; in alt mesaj intrebati cum puteti sa il obligati pe fostul sot sa isi dea acordul pentru a putea pleca in Germania 2 saptamani cu fiica dv. de 10 ani.

Daca aveti hotarare de incredintare a minorului, singura situatie in care o sa va mai trebuiasca adeverinta de la fostul sot va fi o eventuala marire / micsorare a pensiei monorului, nu pentru a o prezenta la gradinita sau altundeva. Institutiile de invatamant pot cere, in unele cazuri (acordare de burse sociale, unele ajutoare), adeverinta cu veniturile pe membru de familie, numai ca dv nu mai formati o familie cu fostul sot. Oricum, din postari reiese ca el a ales sa nu il mai intereseze, iar dv nu vreti sa acceptati acest adevar....
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
suntem doua vecine de bloc care scriu si intreaba despre doua situatii diferite.
pt ca una din cele 2 vecine nu este familiarizata cu internetul scrie una singura.
una are un baietel de un an si 8 luni si una o fetita de 12 ani.
Nu incearca nimeni sa pacaleasca pe nimeni.
sunt doar doua situatii diferite,

daca ati putea sa raspundeti problemei cu care am initiat acest topic as fi mai mult decat recunoscatoare.

si anume:

pt schimbare pe cale administrativa a numelui copilului cei de la autoritatea tutelara imi cer o declaratie de la tatal copilului din care sa reiasa CA NU ESTE DE ACORD CU SCHIMBAREA NUMELUI MINORULUI.

personal mi se pare exces de zel din partea lor atata vreme cat inep nu a pomenit despre asa ceva in corespondenta pe care am purtat-o cu ei si am aratat-o mai sus.

Cred ca domnul de la autoritatea tutelara nu se poate impaca cu ideea ca o femeie poate decide ce nume poarta copilul ei si ca el ca factor decizional nu poate spune nu, si atunci gaseste tot felul de .... amanunte.

Din pacate nu stiu ce sa fac decat sa ma zbat s aobtin acea declaratie de la tata.

Si nu stiu cum pot sa o obtin.

Oare puteti sa ma ajutati cu problema mea fara sa va legati de amanunte circumstantiale fara importanta in problema aceasta?

Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
lili5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)