avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Buna, Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, e incalcata atunci cand o companie stocheaza cv-ul activ pe un site de job-uri , fara sa te anunte?
Cel mai recent răspuns: Elisabeta C. , utilizator 18:34, 27 Martie 2013
Trebuie sa cautati cu atentie in textul anuntului de angajare, postat de respectiva companie, daca sunt trecute clauze de genul: "persoana care aplica pentru pozitia disponibila, isi exprima in mod expres acordul/consimtamantul, pentru ca societatea X sa prelucreze datele cu caracter personal, specificate in CV, in conditiile legii".
Daca ati aplicat la anuntul companiei X, CV-ul dvs. poate fi vizionat numai de catre cei care au platit si postat acest anunt. In cazul in care postati cv-ul pe un site de profil, acesta poate fi accesat numai dupa ce se efectueaza plata pachetului care permite selectia unor candidati in functie de pregatirea, experienta si profilul psiho-aptitudinal.
Oricum aveti posibilitatea ca intrand pe contul dvs. sa modificati datele din cv sau sa il stergeti din baza de date, a respectivului site de job-uri.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Multzumesc frumos de raspuns. Situatia e : nu s-a aplicat la nici un job. Cv-ul e activ pe site de job-uri. E accesibil de vizualizat. Intrebarea e daca se incalca legea prin stocarea cv--ului fara anunt si consimtamant. As aprecia mult sa imi raspundeti.
Daca nu ati trimis cv-ul pentru a aplica la un job, inseamna ca sunteti inscrisa in baza de date deoarece dvs., dupa ce ati citit termenii si conditiile respectivului site, ati introdus datele din curriculum vitae si astfel ati dat acceptul, prin crearea contului respectiv.

Multumesc frumos de raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! am trimis foto cv si ci , intr-un anunt de angajare. ... Zeeda Zeeda Buna dimineata! Am trimis foto cv si CI , intr-un anunt de angajare. La scurt timp am vazut ca anuntul nu mai era activ. Se pot folosi datele mele din CI in ... (vezi toată discuția)
Cum reusim sa ne stergem userul si profilul de pe un forum daca am fost banat? ioana_p ioana_p Buna ziua, de 7 ani activez pe un forum despre copii. In urma cu cateva zile mi s-a blocat accesul din cauza ca am postat un link catre un magazin, in ... (vezi toată discuția)