avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM PE PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM PE PERIOADA DETERMINATA

Buna ziua! In cazul unui CIM pe perioada determinata, care expira in 12.01.2018, AA trebuie transmis in REVISAL in data de 11.01.2018 sau in data de 10.01.2018?
Iar in cazul incetarii CIM, decizia de emitere trebuie sa aiba data incetarii sau o zi anterioara?
Cel mai recent răspuns: LarisaMT , utilizator 12:53, 12 Ianuarie 2018
HG.905 din 2017 stipuleaza ca datele se transmit cel târziu la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoștință a evenimentului ce a determinat, în condițiile legii, încetarea contractului individual de muncă.
Pe de alta parte Codul muncii ne spune urmatoarele, constatarea cazului de încetare de drept la data expirării termenului, a contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată, se face în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, și se comunică persoanelor aflate în situațiile respective în termen de 5 zile lucrătoare.
Ca atare intre cele doua acte normative nu exista concordanta. Este punctul meu de vedere.
Concret, in situatia dvs, puteti sa emiteti decizia cand doriti (pe 10, 11, 12) si sa o transmiteti azi (fiind deja 12).
Iar in cazul incetarii unui Cim pe perioada nedeterminata, se procedeaza la fel, cu atentie la respectarea HG.905 din 2017, respectiv datele se transmit cel târziu la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoștință a evenimentului ce a determinat, în condițiile legii, încetarea contractului individual de muncă.
Decizia de incetare a c.i.m. poate aceeasi data ca si data incetarii c.i.m. ... insa transmiterea in REVISAL se faca la data incetarii c.i.m.
Multumesc.
Dar in cazul unui CIM pe perioada determinata, care expira in 12.01.2018, AA trebuia transmis in REVISAL in data de 11.01.2018 sau in data de 10.01.2018?
AA trebuie transmis in 11.01.2018.
ok. Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul incetarii unui cim, ultima zi lucrata este ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul incetarii unui CIM, ultima zi lucrata este 08.04.2021, incetarea in Revisal o pot face in data de 08,04,2021 cu incetare 09.04 sau ... (vezi toată discuția)
Inregistrare incetare cim in revisal danmarianpopescu danmarianpopescu Buna seara, Un angajat a prezentat demisia pe 3 ianuarie. Perioada de preaviz a fost de 7 zile, cu acceptul meu. Cei care se ocupa de contractele de munca ... (vezi toată discuția)
Decizie de lichidare AnnaM AnnaM Buna ziua, Decizia de lichidare se intocmeste (dateaza) obligatoriu in ziua incetarii cim? De asemenea, transmiterea ei in revisal se face obligatoriu in ... (vezi toată discuția)