avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier pe trecerea de pietoni - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier pe trecerea de pietoni - consecinte

Buna ziua, Ma numesc Angheleache Andrei, in data de 22 februarie 2013, ma deplasam cu masina de serviciu. vremea era cam urata, ningea viscolit. nu aveam viteza mare 30, 40 km/ h, la o trecere de pietoni de langa o scoala am lovit usor o eleva care s-a angajat in trecerea strazii pe trecere, insa fara sa se asigure, avand o gluga in cap. eu nu am avut timp sa o observ si am acrosat-o cu oglinda din stanga. in urma loviturii s-a ales cu arcada sparta si bineinteles cu sperietura. acum familia ei imi cere despagubiri de 5000 de lei. bineinteles ca am refuzat, am vrut sa le ofer 2000 de lei, insa nu ne-am inteles si prin urmare dosarul a ajuns la parchet. As dori cateva sfaturi in cazul asta si cum ar trebui sa procedez. credezi ca sunt in masura sa imi ceara ceva avand in vedere ca fata a avut pe certificatul medico-legal 12 zile de spitalizare, din care 4 a stat inernata? ce sanse as avea sa castig? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:23, 26 Martie 2013
greu de spus ,de cistigat nu prea aveti ce ,decat daca va achitatii de obligatii fata de partea vatamata ,atunci va citigati dreptul de a conduce incotntinuare ,astfel ca asacum am mai descris si mai sus discutiati negociati si gasiti o cale de misloc ,eu zic ca se poate din experienta avuta in stfel de cauze ,numai sa vreti sa va rezolvati problema pe cale amiabila .
bafta
Nu cunosc topografia zonei in care s-a produs accidentul. Am considerat ca drumul pe care s-a produs accidentul de circulatie ca fiind cu sensuri de circulatie, cate o banda de circulatie pe fiecare sens de circulatie si viteza maxim admisa in apropierea trecerilor pentru pietoni (30 km/h). A rezultat ca accidentul de circulatie putea fi evitat prin franare. Nu am avut in vedere vizibilitatea. In cazul in care era redusa datorita ninsorii aveati obligatia sa circulati cu o viteza sub 30 km/h ca sa puteti opri in caz de necesitate.
Valorile pe care le-am folosit in calculul posibilitatii opririi autovehiculului au fost apreciate. un calcul exact se poate face numai cunoscand vakorile din probele administrate in dosar de catre un expert judiciar auto. Puteti solicita efectuarea unei expertize judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna ( pieton pe trecere) Batrinu Ionut Batrinu Ionut Tatal meu a avut un accident de circulatie acum o luna de zile fiind lovit de o masina pe tercerea de pietoni. A coborat din microbuz ce era stationat dupa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)