avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala-evacuare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala-evacuare

Buna ziua, va rog ca-mi spuneti daca in cazul unui proces de evacuare ptr. lipsa de titlul si in care instanta de fond a admis cererea reclamantei, aceasta din urma poate cere evacuarea paratului pe calea ordonantei presidentialein calea de atac a apelului, in temeiul art.14 alin 2 lit a din OUG nr.40-1999, temei juridic in care s-a constituit si actiunea principala , adica a faptului ca reclamanta locuia cu chirie intr-o locuinta privata.multumesc si o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 14:33, 24 Martie 2013
Art. 14 din OUG nr.40-1999 a fost abrogată. actualmente Noul cod civil prevede prin art. 1831 privind contractul de locaţiune faptul că "evacuarea chiriaşului se poate face doar în baza unei hotărâri judecătoreşti, chiriaşul fiind obligat la plata chiriei prevăzută în contract pănă la data eliberării efective a locuinţei şi de asemenea la repararea prejudiciilor de orice natură cauzată locatorului până la aceea dată."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita pentru neplata chiriei si art. 1831 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata ca urmare a unui contract de inchiriere pe care l-am avut anul trecut, eu fiind proprietarul. ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare sau in evacuare? sachil sachil Am urmatoarea situatie: in ianuarie 2008 am fost pus in posesia unui imobil nationalizat si retrocedat, locuit de chiriasi. La aceasi data contractele lor de ... (vezi toată discuția)