avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Corectare bilant
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Corectare bilant

Buna seara,

As dori sa stiu daca un bilant depus se mai poate corecta? Mai precis in cazul in care anumite cheltuieli au fost complet omise din situatia contabila.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuliana17 , utilizator 21:51, 24 Martie 2013
prin urmatoarele balante/bilanturi se pot evidentia cheltuieli care au scapat la precedenta inchidere de conturi contabile (un fel de indreptare de eroare materiala), dar isi fac efectul dupa.
Nu se depune rectificativa la bilantul odata depus. Veniturile sau cheltuielile omise vor fi inregistrate prin contul 1174 "Rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor contabile" in anul urmator. Daca ati apucat sa depuneti declaratia 101 si nu ati cuprins nici in ea acele venituri sau cheltuieli, pe acesta o puteti redepune corect.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuiala cu impozit gresita in bilant invatacel invatacel Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. in bilantul de la decembrie 2010 a fost trecuta gresit o cheltuiala cu impozitul (suma 4000 lei ... (vezi toată discuția)
Conturile 117 si 471 Enea Petra Enea Petra In anul 2008, s-a inregistrat in contul 471 o suma X, dar se regaseste si in prezent in balanta, contul 471 nefiind inchis. Se poate inregistra in anul 2012, ... (vezi toată discuția)
Rectificarile pe exercitiul curent cig2008 cig2008 Am facut inchiderile din exercitiul financiar precedent, am depus situatiile financiare, insa am omis sa inregistrez niste comisioane. Pot sa fac rectificarile ... (vezi toată discuția)