avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- sechestru pe bunuri de valoare mult ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- sechestru pe bunuri de valoare mult mai mare decat suma datorata

Buna ziua,
Mi s-a pus poprire pe cont pentru suma de 14.000 lei.Nu a fost achitata ( nu am avut banii), si mi s-a aplicat sechestru pe 2 TIR-uri in valpoare totala de 200.000 euro.Este legal sa mi se aplice sechestru pe bunuri ce au o valoare cu foarte mult mai mare decat suma ce trebuie sa o platesc?Pot face ceva( sa propun eu executorului un bun pe care sa aplice sechestrul)?Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
ddianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: vasi2007 , utilizator 20:47, 28 Martie 2013
Buna ziua,

Cu siguranta acele 2 tiruri nu valoreaza 200.000 Euro. Poate au valorat asa cand erau noi si nu iesisera pe poarta fabricii. Oricum, probabil ca mai mult de 14.000 lei valoreaza si unul singur.
Puteti face contestatie la executare si sa solicitati ridicarea sechestrului de pe unul dintre ele.
Daca executorul nu a identificat alte bunuri , el a pus sechestru pe ce a identificat.

Nu are relevanta valoarea de cumparare ci valoarea cu care pot fi valorificate in vederea acoperirii creantei si a cheltuielilor de executare silita.
Faptul ca obiectul de activitate al societatii este transportul, TIR-urile respective nu intra la categoria "bunuri destinate exercitarii ocupatiei sau profesiei debitorului" si nu pot fi urmarite?
Regula este ca debitorul trebuie sa execute de buna voie obligatia de plata/de a face. Masura executarii silite este exceptia de la regula prin care debitorul este constrans sa execute aceasta obligatie. Puteti desfiinta sechestrul si executarea silita achitand debitul si cheltuielile de executare. Faptul ca detineti o avere estimata chiar de Dv. la peste 200.000 euro si nu ati achitat un debit de doar 3.000 euro nici dupa infiintarea popririi imi creeaza impresia unei rele credinte manifeste. Va sfatuiesc sa incercati sa achitati debitul pentru a evita crearea unui prejudiciu mult mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil sechestrat cu valoare 500% din creanta fiscala ContSters257414 ContSters257414 poate fiscul executa silit (vinde) un imobil proprietate societate comerciala sechestrat de fisc cu valoare (prin raport evaluare) 100.000 lei pentru o creanta ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristinaammm cristinaammm banca a trimis instiintare de executare silita pentru imobilul la care nu am mai platit ratele. Creditul era de 400.000 euro, iar cladirea a fost evaluata la ... (vezi toată discuția)
Executare silita Matist Matist Va rog sa-mi scrieti o parere. Daca un imobil este pusa sub sechestru (vanzare prin licitatie) dar cartea funciara nu este in regula (niste cladiri nu sunt ... (vezi toată discuția)