avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contribuþie la pensie pentru pfa ºi salariat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contribuþie la pensie pentru pfa ºi salariat

Buna ziua!
spuneti-mi va rog, daca o persoana care este PFA si mai are un contract de munca part-time de 2 ore/zi, mai este obligat sa plateasca contributia pentru pensie din veniturile obtinute din PFA?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: PATRASCU_IUL , utilizator 14:26, 6 August 2013
Datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, daca venitul ramas dupa deducerea din venitul total realizat a cheltuielilor efectuate in scopul realizarii acestui venit raportat la cele 12 luni ale anului, este peste nivelul de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, adica 741 lei, contributia fiind de 232 lei/luna.

Daca venitul net lunar este mai mic de 741 lei nu se datoreaza CAS pentru pensie.
Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare si anume: daca sunt deja salariat si platesc contributia la pensie, ulterior imi deschid un PFA, al carui venit mediu este peste 35% din salariul mediu brut, cat este contributia la pensie, ca si PFA? Este o suma variabila functie de venit? Aceasta contributie se adauga la cea de la salariat? Ca puncte de pensie are aceeasi pondere ca si contributia de salariat?
Multumesc anticipat ptr raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare inteprindere individuala mihaioiste mihaioiste As dorii si eu sa stiu care sunt taxele si impozitele percepute unei II (vezi toată discuția)
Norma de venit si cas giolgau giolgau pe decizia de impunere din 2012 am : norma venit 11000 . venit net pe baza normelor de venit , impozit 1760, am mai platit cass (sanatatea ) 5, 5% Intrebare ... (vezi toată discuția)
Plata pensie la pfa BBalint BBalint Am si eu o intrebare referitor la plata pensiei la PFA. Pana acum era in felul urmator: daca nu depaseai venitul net anual de 8468 lei anul precedent se va ... (vezi toată discuția)