avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea incheierii CCM la nivel de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea incheierii CCM la nivel de unitate

Buna ziua , ma intereseaza sa stiu daca mai este obligatoriu sa se incheie contractul colectiv de munca pentru anul 2013 la nivel de unitate . Suntem o societate noua cu 26 angajati si ce indici de salarizare se aplica in cazul acesta . Vreau sa va spun ca in prezent avem angajati cu ctr de munca cu sal min de 750 lei , chiar daca nu sunt necalificati . Vreau sa stiu daca este legal , sa nu mai aplicam indicii de salarizare si sa pornim de la salariu minim pe economie de 750 lei .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 1 Aprilie 2013
Nu a fost prevazuta niciodata obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate ... Codul muncii (art.229 alin.2) si Legea nr.62/2011 (art.129 alin.1) prevad ca, negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

Folosirea unor coeficienti de ierarhizare nu este obligatorie , decat daca acestia sunt prevazuti in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului ...
Daca nu mai exista obligativiattea incheierii ccm , ci doar obligativitatea negocierii ccm , va rog sa imi spuneti daca aceasta negociere trebuie inregistrata la itm sau in alta parte . Va multumesc
NU trebuie inregistrata nicaieri negocierea ... la un control al ITM-ului veti putea face dovada initierii negocierii si ca la sfarsitul acesteia nu s-a incheiat c.c.m. din varii motive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare Nonamenonumber Nonamenonumber Daca acesti coeficienti de ierarhizare nu mai exista la nivel national, dar in contractul colectiv de munca la nivel de unitate sunt mentionati, este ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca ionela11 ionela11 Bună seara, Daca am pe o firma 21 de angajați din care 2 sunt cu Cim suspendat... Sunt obligata sa întocmesc contract colectiv de munca?... Câte luni la ... (vezi toată discuția)