avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare- modalitati de stingere creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare- modalitati de stingere creanta

Buna ziua, am sa incerc sa prezint o situatie complexa cat de succint se poate. In 2008 s-a infiintat un mic srl avand ca actionari cu parti egale 2 persoane fizice si o persoana juridica (toti 3 erau si administratori). Ca urmare, in mai 2008 s-a contractat o linie de credit in valoare de 59000 lei, aceasta linie de credit a fost garantata de fiecare administrator cu BO avalizate in nume personal iar aceste BO au fost semnate si de sotul/sotia fiecarui administrator.Datorita faptului ca firma a luat "o teapa" a intrat rapid spre insolventa, iar linia de credit nu a mai putut fi platita. Inainte de a se declara insolventa a ramas un singur administrator si anume persoana fizica din cauza careia s-a luat si "teapa" amintita. In aprilie 2012 am primit o instiintare precum ca creanta a fost vanduta catre o firma de recuperare iar la 2-3 luni dupa aceasta instiintare administratorul firmei a primit o somatie de plata pentru suma de 83000 lei. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1- Banca poate vinde o creanta atat timp cat firma este in insolventa?
2-In ce masura pot sa-mi platesc partea mea de creanta catre firma de recuperare fara a mai fi urmarit ulterior de catre aceasta?
3-Pot sa-mi platesc creanta catre administrator si printr-o hartie notariala acesta sa-si asume toata raspunderea privind partea mea de creanta, iar eu sa nu mai fiu urmarit de firma de recuperare.
4-Creanta s-a prescris? Un avocat la care a apelat administratorul ne-a sugerat sa stam "cuminiti" deoarece sunt sanse de prescriere.
Va multumesc anticipat si orice sugestie sau sfat este binevenit.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 19:01, 25 Martie 2013
1. Da
2. Nu cred ca vor accepta. Creditorul va incerca sa isi recupereze creanta integral si nu este interesat de o eventuala partajare a ei intre debitori.
3. Nu va sfatuiesc. Declaratia notariala nu are nici o valoare in fata creditorului care va urmari in continuare toti debitorii
4. Este posibil. Depinde cand a fost ultima plata si ce actiuni a intreprins banca in interval de 3 ani de la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat pe persoana fizica ritter76 ritter76 Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat un administrator de catre banca? beatrice3108 beatrice3108 spuneti-mi ,va rog,cat de legala este actiunea unei banci de a executa administratorul unei firme in vederea recuperarii unui credit contractat de societatea ... (vezi toată discuția)