Buna ziua,
Am următoarea problema pe care sper sa mă puteți ajuta sa o rezolv:
- am 2 propriei pe contul de salariu la doua bănci pentru doua credite de nevoi personale
- pana a se infiinta poprirea am divorțat la notar, unde am stabilit o pensie de întreținere pentru copil in cuantum de xxxxx lei
La locul de munca îmi opresc jumătate din salariu pentru cele doua credite iar pensia de întreținere a minorului nu o iau in calcul spunând ca nu am hotărâre in instanța.
Ce este de făcut?
As dori sa-mi mentionati si articolele din lege.
Va multumesc anticipat.
Vointa legiuitorului este cea care trebuie sa primeze. Iar in cazul unui divort "amiabil", lipseste temeiul legal al unei executari silite, in aceasta speta, pentru plata pensiei de intretinere, atat timp cat aceasta se plateste voluntar, conform mentiunii din certificatul de divort emis de catre notar, "fortarea" refuzului de a o mai achita, doar pentru a satisface necunosterea legislatiei in vigoare de catre angajator, e cel putin un non-sens.
Facusem, totodata, referire si la prev. art. 387 Cod Civil, privind opozabilitatea fata de terti, inclusiv a certificatului de divort.
In alta ordine de idei, daca fostul sot-obligat la plata, va inceta sa mai achite pensia alimentara, sigur ca se va putea apela la executarea silita.
Divort la notar
mary11
As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)