avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara fara cod de TVA?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara fara cod de TVA?

Vanzatorul dintr-o tara intracomunitara poate factura cu TVA 0 (zero) catre un cumparator din Romania fara ca acesta din urma sa aiba cod de TVA? Exista situatii cand se poate?
Daca nu, atunci vanzatorul are sau nu obligatia de a vreifica daca cumparatorul are cod de TVA?
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
WEO, utilizator
Cel mai recent răspuns: WEO , utilizator 11:23, 27 Martie 2013
WEO a scris:

Vanzatorul dintr-o tara intracomunitara poate factura cu TVA 0 (zero) catre un cumparator din Romania fara ca acesta din urma sa aiba cod de TVA? Exista situatii cand se poate?
Daca nu, atunci vanzatorul are sau nu obligatia de a vreifica daca cumparatorul are cod de TVA?

... va rog, lamuriti-ma si pe mine...trebuie sa stie cineva...
o parere, va rog...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa fie facturat transport? dani-ela dani-ela Buna seara, pentru o achizitie intracomunitara de marfa transportatorul (platitor de tva din Romania) ne-a facturat serviciul de transport fara tva cu ... (vezi toată discuția)
Plata tva andreiciurica andreiciurica Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de TVA. Am o firma platitoare de TVA care este si inregistrata si ca operator intracomunitar. Daca eliberez o ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)